Ako vam se svidjela knjiga 8 pravila ljubavi, ove naslove morate sljedeće pročitati
Ako vam se svidjela knjiga 8 pravila ljubavi, ove naslove morate sljedeće pročitati

Ako vam se svidjela knjiga 8 pravila ljubavi, ove naslove morate sljedeće pročitati

Trenutno je jedna od najpopularnijih knjiga na društvenim mrežama, ali i u hrvatskim knjižarama 8 pravila ljubavi, autora Jay Shettyja. Knjiga je namijenjena brizi o sebi i svojim osjećajima te može služiti i kao vodič kroz život. S obzirom na veliku popularnost knjige, odlučili smo pronaći slične naslove koji nam mogu pomoći lakše shvatiti sebe i sve oko nas. Ovo su naši prijedlozi, a svi su dostupni i u Hrvatskoj.

8_pravil_ljubavi
čitanje knjiga

Divan život

Što našem životu daje značaj? Zašto čeznemo za nečim izvan sadašnjeg trenutka? Je li sreća dobar životni cilj? Kako odrediti uporište smisla u sekularnom društvu? Pitanja su na koja knjiga Divan život daje odgovore.

Napisao ju je jedan od najpopularnijih finskih filozofa, Frank Martela koji temeljito objašnjava što to naš život čini vrijednim življenja. Kroz statistiku, povijest i eksperimente iz psihologije, filozof nudi načine kako unijeti više značenja i smisla u naš život te otjerati tjeskobu s kojom se većina sada bori. Divan život odlična je knjiga za sve koji žele pozitivan pogled na život.

self help knjige

Prestanite ugađati drugima

Bilo da je riječ o vezama, poslu, obitelji ili našim odnosima s drugim ljudima, svi mi, svjesno ili nesvjesno, težimo tome da nas drugi vole i da se svidimo drugima, tvrdi britanska psihoterapeutkinja Emma Reed Turrell. To je donekle i razumljivo, objašnjava ona u svojoj upravo objavljenoj knjizi Prestanite ugađati drugima, jer evolucijski gledano, za društvenu životinju poput nas, ovisnu o skupini, nekoć je bilo vrlo opasno biti nesuradljiv, nevoljen ili odbojan drugima.

Njezini mudri i korisni savjeti, potkrepljeni mnogim primjerima iz bogate privatne psihološke prakse, zasigurno će pomoći brojnim čitateljima da se oslobode obrazaca nezdravog ponašanja te se na ispravan način počnu brinuti o drugima – kako bi se naposljetku mogli bolje brinuti o sebi.

Put mudrosti

Proslavljeni pisac i terapeut Jorge Bucay, tvrdi kako je on namijenjen onima koji su oduvijek htjeli “malo” proučiti filozofiju misleći kako bi im mogla biti korisna, ali su se na kraju razočarali i osjećali prevarenima i isključenima kad su se pokušali približiti tom znanju.

Vjeran stilu pisanja kojim je osvojio milijune čitatelja diljem svijeta, svoje poticajno razmišljanje temelji na nekim od najstarijih mitova čovječanstva, ispisujući knjigu koja u čitatelju ne želi ugasiti žeđ, već ga potaknuti da nastavi tražiti mjesto na kojem će je moći utažiti.

Put mudrosti

Ego, ljubav, istina

Hrvatski autor Zoran Salopek ima još jednu knjigu u kojoj vodi na promišljanje o smislu života. Ego, ljubav, istina knjiga je o tome kako utišati ego i pronaći vlastitu svrhu. Knjiga nalaže da u našim osjećajem patnje u vezama i odnosima upravlja ego, a ne ljubav te kako su sebičnost, potreba za kontrolom i slično, izazovi ega koje treba naučiti prevladati. Kada utišamo ego, spoznat ćemo ljubav. To je svrha života koju ova knjiga predlaže, a u njoj se može pronaći svatko.

self help knjige

Japansko umijeće sretnog življenja

Klinički psiholog i pisac Scott Haas bavi se „pronalaženjem mira i zadovoljstva u svakodnevici izmučenoj brojnim brigama“. U tu je svrhu čitateljima
detaljno izložio japansko načelo ukeireru – umijeće prihvaćanja ljudi i situacija s kojima se svakodnevno susrećemo. Prakticiranje tog drevnog japanskog načela, tvrdi autor, može nam uvelike pomoći da ublažimo svakodnevnu tjeskobu, stres, napetost i ljutnju te na taj način temeljito poboljšamo svaki aspekt svog života.

Foto: Pexels, PR

Učitati još
Zatvori