U ovom kafiću uz kavu dobijete i par slušalica, gramofon i bilo koju ploču koju poželite
U ovom kafiću uz kavu dobijete i par slušalica, gramofon i bilo koju ploču koju poželite

U ovom kafiću uz kavu dobijete i par slušalica, gramofon i bilo koju ploču koju poželite

Volimo kad naiđemo na nova kul mjesta koja pomiču granice. Jedno od njih našlo se na našoj travel listi, a uključuje ispijanje kave i slušanje velikog asortimana ploča. Riječ je o novootvorenom Vinyl Records kafiću u Južnoj Koreji koji je otvoren u sklopu Starfield knjižnice. Uređenje izgleda nevjerojatno, a malo je reći da smo ljubomorni na one koji su ga imali prilike posjetiti.

Preko 10 000 ploča

Smješten u Suwonu, gradu nedaleko od Seoula, ovaj kafić postao je hit mjesto odmah po otvorenju. U Vinyl Recordsu možete se opuštati dok pijete kavu te slušate razne ploče. Izbor bi mogao biti poprilično težak jer ovaj kafić ima kolekciju od preko 10 000 ploča! Uređen je poput velike knjižnice na čijim policama umjesto knjiga, su naravno ploče. K-pop, pop, rap, blues, Disney soundtrackovi…, u Vinyl Recordsu ima za svakoga po nešto. Ovaj kafić raj je za sve ljubitelje glazbe, a pogotovo posebnog glazbenog doživljaja kojeg slušanje ploče pruža.

Kako kafić funkcionira?

U Vinylu možete slušati najdraže pjesme i vibeati dok pijete kavu, a sve uz pogled na novootvorenu Starfield knjižnicu. Vinyl nije uobičajen kafić jer ne možete samo tako ući, sjesti i platiti kavu. Morate platiti ulaz od 14 dolara što vam osigurava jedno piće. Nakon što uđete u kafić, netko od zaposlenika vodi vas do vašeg mjesta s LP playerom i slušalicama. Onda ste slobodni istražiti bogatu kolekciju ploča te uzeti bilo koju i uživati u jedinstvenom zvuku. Izaberete ploču, vratite se do svog mjesta, a ako nikada niste koristili gramofon, postoji priručnik s uputama koji sve objašnjava.

Kafić je otvoren svaki dan od 10 do 22 sata, a također je i pet friendly. Sam pogled na kafić izaziva opuštajući osjećaj, a toplo se nadamo kako će se nešto slično otvoriti ipak malo bliže nama jer je ovo posebno iskustvo kakvo želimo osjetiti.

Foto: Instagram (@vinyl_starfield, @vinyl_seongsu)

Učitati još
Zatvori