Što je to Nevidljivo, a važno? Gordana Marković otkriva nam u novom albumu
Što je to Nevidljivo, a važno? Gordana Marković otkriva nam u novom albumu

Što je to Nevidljivo, a važno? Gordana
Marković otkriva nam u novom albumu

Osobne priče opjevane uz prepoznatljiv kantautorski potpis Gordane Matković okupljene su u njezinom novom samostalnom albumu. Zanimljivo je da su prve ideje nastale još u ljeto 2020. godine, odmah po izlasku prvijenca Obrisi, kada je nastala i pjesma kojom započinje sve ono što je Nevidljivo, a važno.

Uz Krenuli smo, kantautorica koju će prijatelji opisati kao osobu koju pokreće upoznavanje novih mjesta i dalekih zemalja, započinje još jedno putovanje s kojeg nam – šalje osobne glazbene razglednice predvođene fotografijom s naslovnice nastalom ovog ljeta tijekom lutanja Amerikom.

PS: Ranije ove godine imali smo priliku razgovarati s mladom glazbenicom, a što nam je otkrila možete se prisjetiti ovdje.

Gordana Marković

Inspirirali su me nada i priželjkivanje da se ostvare neki događaji – a dogodio se album. Demo snimku za Krenuli smo poslušam i danas – ima zvuk cvrčaka u pozadini, s ljetovanja u našoj Rogoznici, prisjeća se dodavši da su posljednje 3 nastale pjesme neplanirano, a prikladno smještene i na sam kraj popisa: Krenuli smo, Od sada, Prazan list, Niti, Tvoje riječi, Nitko ne čita misli, Preduge minute, Bilo bi lako i Osluškujem.

Gordana Marković
Gordana Marković

Kako su nagovještavali najavni singlovi, Niti i Prazan list te najnovije predstavljeni Od sada, glazbenica je ovog puta kreativni proces odlučila zasladiti elementima elektronike. Sklona istraživanju – novih mjesta i zvuka – želju je, u suradnji s producentom i aranžerom Tomislavom Franjom Šuškom te bubnjem Jerkom Jurinom, provela u djelo te poručuje: Jako mi se sviđa kako je ispalo! Reakcije na prve pjesme su odlične, a nadam da će se i ostatak albuma svidjeti glazbenim zaljubljenicima i znalcima.

Iza vizualnog rješenja albuma i ovoga puta stoji Zo dizajn, naslovnu fotografiju potpisuje Otto Nagengast, dok su ostale fotografije dio Gordanine osobne galerije s putovanja.

Foto: Ivan Ojdanić, Otto Nagengast

Učitati još
Zatvori