Peki je objavio svoj prvi album na kojem gostuju vodeća imena hrvatske trap scene
Peki je objavio svoj prvi album na kojem gostuju vodeća imena hrvatske trap scene

Peki je objavio svoj prvi album na kojem gostuju vodeća imena hrvatske trap scene

Peki, mladi reper iz Drniša i jedna od vodećih senzacija ovogodišnjeg Drito X festivala, objavio je debitantsko studijsko izdanje. Riječ je o albumu naslova Fortuna. U prvih tjedan dana od objave samo na Spotifyju je sakupio više od 200.000 streamova i postao jedan od favorita Gen-z publike. Tome u prilog govori i podatak da je s jednom pjesmom ušao i u Billboard Croatia Songs 25 listu.

Peki

Fortuna

Album donosi ukupno dvanaest pjesama. Među njima se kao gosti pojavljuju i vodeća imena domaće hip-hop scene, a to su Hiljson Mandela, Vojko V, Bore Balboa i Grše. Upravo je duet s Gršetom u pjesmi Mangio Pasta ovog tjedna ušao u Billboard Croatia Songs listu. Uz njih, gost na izdanju je još jedna trap senzacija, velikogorički reper Baks, u pjesmi Čim se pojavimo u gradu, koja je odabrana i kao vodeći singl s albuma.

Peki

Prateći videospot navedenog singla redateljski potpisuju Luka Matković i Ana Cindrić. Spot je odmah po objavi ušao u Trending na platformi YouTube. Ovo im je već treća po redu zamijećena suradnja, budući da su ostvarili vrlo uspješne gostujuće suradnje u singlovima Panama (Bore Balboa) i Dance (Miach). U kreiranju albuma Fortuna sudjelovalo je šest producenata. To su Mihovil Šoštarić Lockroom i El Maar te Trky, Traposlavia, Fynolla i Luka Pekas. Uz njih, na izdanju su sudjelovali i glazbenici Ante Labetić (violina), Matej Vukić (truba) i Branimir Župić (klavir). Prateće vizuale i artwork kreirali su blck.xcvi i Marin Ćosić (hrapavastr).

Tko je Peki?

Na nedavno održanom festivalu Drito X u Domu sportova, upravo se Peki istaknuo kao jedno od vodećih novih imena domaće hip-hop scene. Bio mu je to prvi solo nastup u sklopu Drito festivala. Po reakcijama publike moglo se zaključiti kako je zajedno s Baksom na uzlaznoj putanji prema tituli favorita Gen-z publike.

Pravog imena Josip Pekas, ovaj mladi izvođač, autor i producent odrastao je u glazbenoj obitelji i stekao je formalno glazbeno obrazovanje. Svira saksofon i bubnjeve, a pisanjem i produciranjem glazbe počeo se baviti samo tjedan dana prije nego što je napravio prvu pjesmu. Iza sebe ima niz festivalskih nastupa, zamijećenih suradnji kao i EP izdanje Druga strana lica iz 2022. godine. Pred njim je i ostvarivanje cilja u vidu prvog samostalnog koncerta. Kako otkriva, i ovo možemo očekivati u skorijoj budućnosti: Već imam datum za taj koncert, ali objava će ići tek kroz neko vrijeme.

Peki

Pekijev debitantski album Fortuna dostupan je na svim glazbenim streaming platformama, u izdanju diskografskih kuća Fallo Da Solo.

Foto: Ana Cindrić

Učitati još
Zatvori