Gordana Marković otkrila nam je sve o novoj pjesmi Niti i nadolazećem albumu
Gordana Marković otkrila nam je sve o novoj pjesmi Niti i nadolazećem albumu

Gordana Marković otkrila nam je sve o novoj
pjesmi Niti i nadolazećem albumu

Gordanu Marković možda je i pomalo nepravedno prozvati novim licem na našoj glazbenoj sceni. Njezina pojava dobro je poznata ljubiteljima emisije A strana, a glas onima koji su pohodili nastupe sastava Jeshua i Auguste, čija je bila članica. Ovih dana radijske je etere ugledao njezin novi singl Niti, koji je ujedno i najava njezinog drugog samostalnog albuma.

“Glazba je ono područje u kojem se najbolje izražavam, a osim pjevanja, rad na autorskim pjesmama mi jako puno znači i zapravo težim sa svakim novim radom biti bolja i tražiti načine da još više dam od sebe. Puno mi znači činjenica da će uskoro izaći moj drugi samostalni album jer je to neki vidljivi i opipljivi rezultat truda i rada kroz određeni period. Ne opterećujem se u ovom trenutku, dok još radim na albumu, reakcijama i ne razmišljam previše o tome koliko će se slušateljima svidjeti, ali u konačnici mi to, naravno, isto jako puno znači”, otkrila nam je Gordana na početku zajedničkog razgovora.

Značaj pjesme Niti

Pjesma Niti stigla je gotovo tri godine nakon objave prvog samostalnog albuma Obrisi. Posebnost ove pjesme je što donosi novi zvuk koji koherentno i autentično obilježava cijeli album. “Niti govore o jednom osjećaju koji bi se mogao opisati kao nada, iščekivanje, ali i malo straha. Poznat mi je to osjećaj, čak mi je drago da trenutačno u životu i nisam u toj fazi, nego je prošla i baš mi je zato još draža pjesma. Glazbeno mi puno znači jer smo u studiju odlučili malo istražiti područje glazbe u kojem do sad nisam radila pa mi je bilo zanimljivo vidjeti kako ću se u tome snaći”, kazala nam je Gordana o njezinom značenju.

Novi glazbeni korak

Kreiranje aranžmana i dinamičnijeg zvuka uz puno povjerenje prepustila je dugogodišnjem suradniku Tomislavu Šušku, ujedno glazbenom producentu nadolazećeg studijskog izdanja. Kao i u dosadašnjem radu, sve ideje inicijalno su nastale uz gitaru i klavir, no za razliku od prethodnog izdanja s nekoliko pjesama drugih autora, ovoga puta svu glazbu i tekstove potpisuje sama Gordana.

“Inspiraciju većinom crpim iz odnosa, ljudi, situacija i nekih događaja. Težim da mi tekstovi ne opisuju možda jednu konkretnu situaciju, nego da se referiraju na niz situacija, ali i da su rezultat promišljanja. Rijetko kada pišem tekstove direktno iz neke situacije, više volim ostaviti da se „slegne“ pa onda kasnije kroz neko razmišljanje od toga napišem tekst. Svatko od nas proživljava svoje specifične priče, niti jedna nije ista, ali mislim da se velikim dijelom možemo jedni s drugima poistovjetiti i zato se nadam da će se slušatelji prepoznati u njima“, kazala nam je kantautorica.

Što donosi budućnost?

Pjesma Niti najavljuje novo poglavlje u Gordaninoj karijeri, a mi nismo odoljeli prikupiti što bi željela da iste Niti “ispletu” za budućnost. “Prvi korak je finalizirati album pa ga zatim i objaviti. U sklopu cijelog tog procesa, voljela bih okupiti i bend i ponovno krenuti nastupati sa svojim autorskim pjesmama. Možda čak i u nekim jazz varijantama, pa uz to izvoditi i jazz standarde. U tome stvarno uživam. Ali, u principu, glavne neke želje su nastaviti raditi na svojim autorskim pjesmama i što više nastupati uživo”, istaknula je.

Za kraj članka, ostavljamo vas u sjajnom društvu Gordaninih Niti te dinamičnom video spotu čiju ideju i režiju potpisuje Dinko Čvorić – Doringo.

Foto: Ivan Ojdanić

Učitati još
Zatvori