Društvene mreže bruje o raspadu benda Arctic Monkeys. Je li stvarno došao kraj?
Društvene mreže bruje o raspadu benda Arctic Monkeys. Je li stvarno došao kraj?

Društvene mreže bruje o raspadu benda Arctic Monkeys. Je li stvarno došao kraj?

Jesu li doista odsvirali posljednji koncert?, pitanje je koje se pojavilo nakon što je društvenim mrežama počela kolati vijest kako je grupa Arctic Monkeys odlučila prestati sa zajedničkim radom. Svirajući u prepunoj 3Areni u Dublinu u četvrtak 19. listopada, Arctic Monkeys su završili svoju svjetsku turneju, a upućeni izvori tvrde kako je to ujedno bio i njihov posljednji nastup u ovom sastavu.

Spomenuta vijest nije služeno potvrđena od strane samog benda. Slične teze su već ranije odbacili u veljači ove godine, kada su najavili kako bend već radi na novom albumu.

Arctic Monkeys

Je li ovo stvarno kraj puta?

Društvene mreže sada bruje kako će njihov osmi album, simbolično nazvan the end of the road, ujedno biti i njihov posljednji. Bend nakon toga više neće zajedno producirati glazbu, neće slijediti nova turneja, a neće biti kreiran ni novi promidžbeni materijal, stoji u objavi koja se pronijela društvenim mrežama.

Tuga dolazi kasnije

Tek i natruha mogućeg razlaza benda rastužila je brojne obožavatelje, koji se nadaju kako je ipak riječ o smicalici. Također, ako se i potvrde izneseni navodi, iskazali su želju da rastanak bude tek privremen te da će omiljeni bend ponovno imati priliku slušati nakon zaslužene pauze.

Podsjetimo, u sklopu netom završene The Car turneje, u sklopu koje su gostovali i u Hrvatskoj, bend je predstavljao istoimeni album. U potpunosti ga je  napisao Alex Turner u svojem domu u Los Angelesu tražeći savršen završetak cjeline koju je započeo albumom Tranquility Base Hotel & Casino iz 2018., u kojem su odstupili od signature zvuka na koji smo navikli od benda.

Arctic Monkeys

Foto: Profimedia

Učitati još
Zatvori