Novi Disneyjev film Želja na lijep način povezuje sto godina Disneyjevog stvaralaštva
Novi Disneyjev film Želja na lijep način povezuje sto godina Disneyjevog stvaralaštva

Novi Disneyjev film Želja na lijep način povezuje sto godina Disneyjevog stvaralaštva

U kina je prošli tjedan stigao novi Disneyjev animirani film kojeg su mnogi jedva čekali pogledati – Želja. Film dolazi nakon 100. godišnjice Disneyja, a predstavio nam je novu heroinu. Asha je mlada djevojka koja poželi snažnu želju. Kozmička sila joj odgovori u obliku mase pune energije jednostavnog imena Zvijezda. Asha i Zvijezda zajedno će se sukobiti s najvećim neprijateljem Kraljevstva.

Želja

U Kraljevstvu u kojem žive, kralj Magnifico odluči zadržati sve neispunjene želje građana. Zato se Asha i Zvijezda udruže i zajedno rade kako bi spasile svijet. Film je apsolutna glazbena avantura s novih sedam napisanih pjesama čija je autorica kantautorica Julia Michaels koja je bila nominirana i za nagradu Grammy. S obzirom na ogromnu povijest Disneyja, Želja zapravo služi kao posveta svim Disneyjevim hitovima. Samo ime filma odražava i druge Disneyjeve likove poput Geppetta koji u Pinocchiju gleda u zvijezde želeći da se njegov drveni dječak pretvori u stvarnog, Moana koja se okreće zvijezdama kako bi spasila svoj otok i mnogih drugih.

Želja

Režiju potpisuje Chris Buck koji je zaslužan i za velike Disneyjeve hitove Frozen i njegov nastavak te Fawn Veerasunthorn koja je režirala Raya i posljednji zmaj, još jedan Disneyjev film nominiran za Oscara. Kako bi odali počast starim klasicima, Disney je u filmu pomiješao tradicionalnu animaciju s vodenim bojama s računalno napravljenom 3D animacijom. Film trenutno igra u kinima, a bila je održana i zagrebačka premijera u Kaptol Boutique Cinema. Bilo je puno čak pet kinodvorana, a premijera je bila i obilježena glazbeno-scenskim programom. U sinkroniziranoj verziji, glasove su posudili Franka Batelić, Dražen Bratulić, Matija Cvek, Vanda Winter, Dea Presečki i Goran Grgić.

Interes za film je velik, a trailer donosimo u nastavku.

Foto: IMDb, PR

Učitati još
Zatvori