Od travnja u zagrebačkim kinima možemo gledati kultne Disney klasike
Od travnja u zagrebačkim kinima možemo gledati kultne Disney klasike

Od travnja u zagrebačkim kinima možemo
gledati kultne Disney klasike

Osim u povijesti animacije i svjetskoj pop kulturi, Disneyjevi crtići posebno mjesto zauzimaju ponajprije u srcima milijuna gledatelja odraslih uz maštovite avanture likova koji su nas zabavljali, ali i učili hrabrosti, upornosti, iskrenosti i ljubavi.

U znak sjećanja na djetinjstvo, Tuškanac u gostima, u partnerstvu s Centrom mladih Ribnjak te Centrom za kulturu i informacije Maksimir, od travnja će prikazivati bezvremenski ciklus Kultni Disney.

Ciklus donosi izbor od sedam globalno prepoznatljivih remek-djela produkcije Walt Disney Pictures čiji su fantastični svjetovi, upotpunjeni porukama o toleranciji, jednakosti i poštovanju različitosti, neiscrpan odgojni izvor koji generacijama rado konzultiraju i roditelji.

Omiljeni animirani filmovi sinkronizirani su na hrvatski jezik, a prikazivat će se subotama na Sceni Ribnjak (Centar mladih Ribnjak, Park Ribnjak 1) i u dvorani Centra za kulturu i informacije Maksimir (Ul. Lavoslava Švarca 18).

Kino Tuškanac Kultni Disney

Raspored filmova u travnju je sljedeći

6. travnja u 11 sati, Scena Ribnjak, Snjeguljica (1937)

Ekranizacija istoimene bajke braće Grimm o kraljevni očaravajuće ljepote koja je pobjegla od ljubomorne maćehe te našla utočište kod sedam patuljaka. Osim što je prvi dugometražni crtani film u povijesti kinematografije, Snjeguljica je i prvi animirani film proizveden u SAD-u te prvi u potpunosti snimljen u boji

13. travnja u 16 sati u CKI Maksimir, Mala sirena (1989)

Nastala prema istoimenoj bajci koju je napisao Hans Christian Andersen, radnja prati sirenu Ariele koja se zaljubila u mladića Erica te odlučila transformirati u ljudsko obličje. Film je nagrađen Oscarima za najbolju glazbu i veselu pjesmu „Na morskom dnu“, a u istim kategorijama osvojio je i dva Zlatna globusa.

Kino Tuškanac Kultni Disney
Kino Tuškanac Kultni Disney

27. travnja u 11 sati, Scena Ribnjak, Bambi (1942)

Film je nastao prema istoimenom romanu austrijskog pisca Felixa Saltena, a uz tri nominacije za Oscara (najbolji zvuk, pjesma i originalna glazba), našao se i na listi Američkog filmskog instituta 10 najboljih animacija te zauzeo treće mjesto, dok na listi 100 heroja i negativaca lovac zauzima 20. mjesto kao negativac.

Osim što potiču maštu i pomažu usvojiti dobre osobine i univerzalne vrijednosti kod djece, Disneyevi crtići svojom su višedimenzionalnom kvalitetom i trajanjem postali dio kulturnog nasljeđa kojemu se rado vraćamo, a također su sjajan i nezaobilazan oblik razonode primjeren vikendima u društvu najmilijih!

Uz spomenute naslove, u svibnju i lipnju imat ćete priliku pogledati i Tarzana, 101 Dalmatinca, Trnoružicu te Ljepoticu i zvijer!

Kino Tuškanac Kultni Disney

Opće informacije

Raspored svih projekcija dostupan je OVDJE. Jedinstvena cijena ulaznice za ovaj ciklus iznosi 3 eura. Ulaznice za projekcije na Sceni Ribnjak kupite na blagajni sat vremena prije početka filma ili online: https://scenaribnjak.com/kultni-disney-na-sceni-ribnjak/

Ulaznice za projekcije u CKI Maksimir moguće je kupiti na blagajni sat vremena prije početka filma.

Foto: Promo

Učitati još
Zatvori