This Town: Ako ste voljeli Peaky Blinderse, mogla bi vam se svidjeti i ova serija
This Town: Ako ste voljeli Peaky Blinderse, mogla bi vam se svidjeti i ova serija

This Town: Ako ste voljeli Peaky Blinderse, mogla bi vam se svidjeti i ova serija

Britanski producent i scenarist Steven Knight, kreator uspješnice Peaky Blinders, stoji iza projekta This Town. Ova šesterodijelna serija kreirana za BBC One smatra se jednim od najboljih novih ostvarenja kada je britanska TV produkcija u pitanju.

Radnja nove serije odvija se početkom osamdesetih godina na ulicama Belfasta i Birminghama. U jeku društvenih previranja stasa četvero mladih koji bijeg od gorućih problema traže u glazbi. Pratimo ih prilikom osnivanja vlastitog benda na tada vrlo živoj glazbenoj sceni.

U glavnim ulogama imamo priliku vidjeti mlade glumačke snage – Levi Browna, Jordana Bolgera, Bena Rosea i Eve Austin.

Kreator Steven Knight u najavi serije istaknuo je kako ona za njega predstavlja puno osobniji projekt od serije Peaky Blinders. Premda su obje smještene u Birmingham, scenarist je proučio kako je This Town zapravo svojevrsno ljubavno pismo gradu u kojem je odrastao te dobu i likovima koje dobro poznaje.

Podsjetimo, Knight je ranije otkrio kako je inspiraciju za Peaky Blinderse pronašao u pričama koje je doznao od roditelja. Njihove priče bile su poput priča iz drugog svijeta, iako sam odrastao u istom gradu. Njihove su riječi oživjele u mojoj mašti, svojevremeno je kazao.

A kad smo kod serije Peaky Blinders, obožavatelje je zasigurno razveselila vijest kako će se Cillian Murphy vratiti kao Tommy Shelby. Ovoga puta priča će biti prenesena na velika platna, a snimanje filma bit će svojevrsni završetak ove priče.

Naime, Steven Knight ju je prvotno planirao okončati nakon sedme sezone, s početkom Drugog svjetskog rata. No, pandemija koronavirusa je promijenila njegove planove pa je tako šesta sezona, premijerno prikazana u veljači 2022. godine, ujedno i posljednja.

 

Foto: IMDb, Promo

Učitati još
Zatvori