Stiže novi Peaky Blinders: Cillian Murphy vraća se kao Tommy Shelby
Stiže novi Peaky Blinders: Cillian Murphy vraća se kao Tommy Shelby

Stiže novi Peaky Blinders: Cillian Murphy
vraća se kao Tommy Shelby

Kraj 2023. godine za sve obožavatelje serije Peaky Blinders donio je sjajne vijesti! Potvrđeno je kako Netflix sprema dva odvojena spinoffa.

Prvi od njih smješten je u Boston sredinom 20. stoljeća, nekoliko desetljeća nakon završetka događaja koji su se odigrali u originalnoj seriji. Detalji o  njemu nisu poznati, no pretpostavlja se kako bi inicijalno mogli biti vezani uz lik Jacka Nelsona, vođe kriminalne skupine iz južnog Bostona kojeg je u šestoj sezoni odigrao James Frecheville.

Peaky Blinders
Peaky Blinders

Serija usmjerena na ženski lik

Drugi spinoff u fokus stavlja lik Polly Gray, istaknute ličnosti kriminalnog klana Shelby. Pretpostavka je da ćemo imati priliku vidjeti njezin put ka vodećoj poziciji u klanu. Nažalost, glumica Helen McCrory koja je u seriji Peaky Blinders izvorno utemeljila ovaj lik preminula je 2021. godine te ostaje vidjeti kome će pripasti naslovna uloga.

Dok čekamo nove nastavke, originalnu seriju možemo prati ovdje.

Peaky Blinders
Peaky Blinders

Priča koja će završiti filmom

No, ni tu nije kraj vijestima o Peaky Blindersima. Kreator serije Steven Knight ju je prvotno planirao okončati nakon sedme sezone, s početkom Drugog svjetskog rata. No, pandemija koronavirusa je promijenila njegove planove pa je tako šesta sezona premijerno prikazana u veljači 2022. godine ujedno i posljednja.

Ipak, razloga za tugu nema – Knight je najavio da će nakon serije snimiti film kojim će se završiti priča o Peaky Blindersima. Također, istaknuo je kako je njegov plan od početka bio da Peaky Blinders završi kao film. A danas je stigla informacija kako će Tommyja Shelbyja i službeno ponovno utjeloviti Cillian Murphy. Snimanje filma započet će ovog rujna.

Foto: IMDb

Učitati još
Zatvori