Nova sezona serije ‘Peaky Blinders’ izlazi za samo 11 dana

Nova sezona serije ‘Peaky
Blinders’ izlazi za samo 11 dana

Britanska povijesna serija Peaky Blinders fascinirala je svjetsku publiku još 2013. godine kad se počela prikazivati. Tijekom nekoliko godina, drama o birminghamskoj bandi na čelu s Tommyjem Shelbyjem nadmašila je sva očekivanja, a njezina glavna zvijezda – Cillian Murphy transformirao se u ključno lice britanske glumačke scene.

Peaky Blindersi vraćaju se 27. veljače

Već nekoliko mjeseci Peaky Blindersi teaseaju izlazak nove sezone prizorima iz serije i službenim snimkama. Bilo je očekivano da će nova, šesta i ujedno posljednja sezona, izaći ove godine, ali manji je dio publike moga naslutiti što nam je produkcija upravo otkrila: šesta sezona serije Peaky Blinders izlazi za samo 11 dana, točnije – 27. veljače!

BBC One, produkcija u kojoj je nastala povijesna saga autora Stevena Knighta, otkrila je datum na specifičan način: velikim muralom na povijesnoj zgradi u centru Birminghama. Manchesterski umjetnik AKSE P19 naslikao je mural Tommyja Shelbyja u sedam dana po narudžbi BBC-ja i tako najavio veliki povratak danas već kultne bande. Datum za izlazak nove sezone na Netflixu još nije potvrđen – moguće je da će posljednja sezona izaći na isti dan ili će, kao što je praksa bila s prethodnim sezonama, izaći nekoliko tjedana zbog dogovora između dvije streaming platforme.

Prisjetimo se, u petoj sezoni je Tommy Shelby (Cilian Murphy) postao zastupnik u britanskom parlamentu, a planove mu pokušava pomrsiti Oswald Mosley (Sam Claflin), zastupnik sklon fašizmu. Kada njegovo ubojstvo propadne, Tommy uperi pištolj u vlastitu glavu, što je posljednja scena koju smo vidjeli. U šestoj sezoni najveće pitanje koje se postavlja je tko je izdao Tommyja i uništio njegov plan, također serija će nas dublje uvesti u svijet Ginine bogate američke obitelji i društvene krugove Oswalda Mosleyja. Nova sezona smjestit će se u 1934. godinu što znači da su ratne tenzije, pucnjava i političke krimi spletke zagarantirane.

Sve detalje radnje i što možemo očekivati otkrili smo vam ovdje.

Foto: Profimedia.hr, IMDb

Učitati još
Zatvori