Sprema se nastavak jednog od najboljih filmova 2010-ih? Evo što sve znamo o The Social Network 2
Sprema se nastavak jednog od najboljih filmova 2010-ih? Evo što sve znamo o The Social Network 2

Sprema se nastavak jednog od najboljih filmova 2010-ih? Evo što sve znamo o The Social Network 2

Izgleda kako se sprema nastavak jednog od najcjenjenijih filmova ovog stoljeća – The Social Network, redatelja David Finchera koji tematizira nastanak Facebooka. Njegov scenarist Aaron Sorkin gostovao je u jednom live podcastu tijekom kojeg je otkrio kako sprema još sadržaja o ovoj društvenoj mreži. Iako se još ne znaju detalji, ni hoće li zaista biti riječ o nastavku The Social Networka ili samo još jednom filmu o Facebooku, Sorkin već sprema scenarij.

The Social Network

Najbolji film 2010-ih?

Podsjetimo, The Social Network prati Marka Zuckerberga, osnivača Facebooka, dok je još bio student na Harvardu. Kada osnuje društvenu mrežu danas poznatu kao Facebook, na sud ga dovedu blizanci koji tvrde da je ukrao njihovu ideju te jedan od osnivača koji je kasnije izbačen iz biznisa. Redatelj filma je odlični David Fincher. The Social Network nazivaju njegovim najboljim filmom do sad. Zuckerberga glumi Jesse Eisenberg, blizance Armie Hammer, a pojavljuju se i Andrew Garfield te Justin Timberlake.

Film je danas uvelike smatran kao jedan od najboljih filmova ovog stoljeća, a Quentin Tarantino ga je imenovao i najboljim filmom 2010-ih. S obzirom na to da se s Facebookom i Zuckerbergom svašta dogodilo od 2010. kada je film izašao, nije ni čudno da se priča o nastavku.

The Social Network

Mračna strana Facebooka

Film je osvojio i Oscar za najbolji prilagođeni scenarij kojeg je napisao sjajni Aaron Sorkin. Sorkin nam je poznat kao vrsni scenarist i redatelj koji je zaslužan za stvaranje poznate serije The West Wing. Napisao je i filmove A Few Good Men, Molly’s Game te The Trial of the Chicago 7, kojeg je i režirao. Gostujući na podcastu The Town, Sorkin je otkrio kako radi na scenariju o mračnoj strani Facebooka. Rekao je kako krivi tu društvenu mrežu za 6. siječnja. Događaj je to koji je sada Amerikancima poprilično poznat. Na taj dan 2021. godine velika skupina Trumpovih pristalica napala je zgradu Kongresa, dva mjeseca nakon što je Trump poražen u predsjedničkim izborima 2020. Mnogi ljudi su u napadu bili ozlijeđeni, a petoro ih je preminulo.

Upravo o tome će Sorkin i pisati. Međutim, nije htio previše otkrivati. Kazao je samo: ‘morat ćete kupiti kartu za kino da saznate‘. Time je praktički potvrdio kako možemo očekivati film na ovu temu.

The Social Network

Ništa bez Finchera

Ne zna se još hoće li taj novi film uistinu biti The Social Network 2, ali zasigurno je riječ o nastavku na priču. Dosta toga se može napraviti u potencijalnom nastavku filma. Završetak nije Zuckerberga prikazao kao kompleksnog lika kakav se ispostavio te nije propitkivao vrijednosti samog Facebooka. Stoga, film bi mogao dosta toga istražiti. Zuckerberg čak i ne mora biti on screen lik kako bi film privukao gledatelje. Ono što naravno sve zanima jest gdje je David Fincher u cijeloj toj priči.

Sorkin je već rekao kako nastavak The Social Networka neće napraviti bez Finchera kao redatelja. Na sreću mnogih filmofila, i sam Fincher zainteresiran je vratiti se projektu. Kako bi novi film bio pravi nastavak, svojoj ulozi Marka Zuckerberga trebao bi se vratiti i Jesse Eisenberg.

Nastavak The Social Networka sa svim akterima kao i u prvom filmu bila bi apsolutna poslastica i držimo fige kako ćemo uskoro znati puno više informacija.

The Social Network

Foto: IMDb

Učitati još
Zatvori