Ovaj mjesec bingeamo: Serije na streaming servisima koje jedva čekamo
Ovaj mjesec bingeamo: Serije na streaming servisima koje jedva čekamo

Ovaj mjesec bingeamo: Serije na streaming
servisima koje jedva čekamo

Ljeto je pred vratima, no to nikako ne znači da je sezona novih naslova na zalasku. Na streaming servisima sve je puno novih serija i filmova. Neke serije su nove, dok neke dolaze s novom sezonom. Izdvojili smo one najzanimljivije koje očekujemo tijekom lipnja.

Borgen

Politička drama koja je osvojila publiku sada je najavila svoj veliki povratak. Riječ je o danskoj seriji koja se prikazivala prije desetak godina, ali je sa snimanjem stala nakon treće sezone. Sada je u cijelu priču ušao Netflix, uz pomoć kojeg je snimljena četvrta sezona ove napete priče, a s prikazivanjem je krenula ovoga petka.

U centru priče je otkrivanje nafte na Grenlandu i politički zapleti koji slijede nakon toga. Tu je i glavni lik Brigitte Nyborg, političarka iz sjene koja se polako uspinje na ljestvici moći. Autori serije su rekli kako nakon završetka treće sezone serija nije bila gotova, već se čekao povoljan trenutak kako bi se s pričom moglo nastaviti na pravi način. Čini se kako su u tome sada itekako uspjeli, budući da je riječ o jednoj od najiščekivanijih serija na Netflixu.

Irma Vep

HBO donosi novu, uzbudljivu seriju u kojoj glavnu ulogu ima švedska glumica i oskarovka Alicia Vikander. Serija je temeljena na istoimenom filmu iz 1996. godine. Priča prati američku glumicu Miru koja dolazi u Francusku kako bi glumila u remakeu filma Les Vampires. U filmu glumi Irmu Vep, a samo snimanje krene predstavljati veliki izazov. Naime, Mira je nedavno prošla kroz prekid veze, nakon kojeg je pomalo počela gubiti granicu između stvarnosti i mašte. Upravo to se odrazi i na proces snimanja filma.

U seriji također glume i Tom Sturridge, Carrie Brownstein, Devon Ross te brojni drugi. S prikazivanjem će krenuti 6. lipnja.

Peaky Blinders

Poznata priča ovog mjeseca kreće u svoju šestu sezonu koja će na Netflixu biti dostupna 10. lipnja. Riječ je ujedno i o posljednjoj sezoni ove serije koja je postala svojevrsni fenomen. Od mode, do frizura, ljudi diljem svijeta postali su inspirirani upravo stilom Peaky Blindera. Serija se prikazivala skoro cijelo desetljeće. Započela je kao serija o uličnoj bandi iz prve polovice 20. stoljeća, a s vremenom nametnula se kao punokrva politička drama. Glumačku postavu i dalje predvodi izvrstan Cillian Murphy, a serija je poznata i po tome što su u njoj jaka glumačka imena ostvarila epizodne uloge. Među njima su bili Tom Hardy te Adrien Brody.

The Umbrella Academy

The Umbrella Academy kreće sa svojom trećom sezonom, koja će na Netflixu biti dostupna 22. lipnja. Riječ je o seriji temeljenoj na stripu o superherojima. Priča se vrti oko disfunkcionalne obitelji koja je posvojila dvojicu superjunaka. Oni tada odluče udružiti svoje snage i otkriti pravu istinu o smrti svog oca, ali se istovremeno moraju boriti i s nadolazećom apokalipsom. Riječ je o jednoj od najgledanijih Netflixovih serija koja je također bila nominirana za šest nagrada Emmy. U glavnim su ulogama Elliot Page, Tom Hopper te Emmy Raver-Lampman.

Westworld

Mjesec će savršeno zaokružiti serija Westworld, čija četvrta sezona s prikazivanjem na HBO-u kreće 26. lipnja. Ova znanstvenofantastična serija s prikazivanjem je krenula 2016. godine, i od tada se redovito nalazi na ljestvicama najboljih televizijskih ostvarenja. Teme umjetne inteligencije i strojeva koji preuzimaju kontrolu nad svijetom u ovoj su distopijskoj seriji razrađene do detalja, što je odmah osvojilo publiku diljem svijeta. I u četvrtoj sezoni se pojavljuje glumačka postava koju čine Evan Rachel Wood, Jeffery Wright, Ed Harris, Luke Hemsworth, te Aaron Paul.

Foto: Profimedia

Učitati još
Zatvori