Ljeto je tu i vrijeme je za najbolje ‘summer feel’ serije

Ljeto je tu i vrijeme je za najbolje
‘summer feel’ serije

Ljeto nam je pred vratima i sada je pravo vrijeme za ponešto lakši sadržaj . Od knjiga, preko glazbe, filmova i serija, ljeto je vrijeme kada biramo ono što će nas maksimalno opustiti. Serije koje gledamo uglavnom imaju radnju koju je jednostavno pratiti i koja nas automatski ‘uvuče’ u priču.

Stoga smo se odlučili koncentrirati na naslove koji nam daju upravo taj osjećaj ljeta i bezbrižnosti. Iako ne uključuju sve neku morsku tematiku, riječ je o serijama koje će u gledatelju pobuditi osjećaje koje dobro poznaju svi oni koji jedva čekaju ljeto i sunce.

Parks and Recreations

Humoristična serija Parks and Recreations u brojnim je recenzijama opisana kao odlazak u ljetni kamp. Hrpa osebujnih likova koji svakodnevno upadnu u jednostavno čudne situacije tamo gdje ih ne bi trebalo biti. Ono što svaki od likova uspije izazvati u gledatelju jest nevjerojatna simpatija. Riječ je o seriji koja se prikazivala do 2015. godine, a njene epizode u trajanju od 20-ak minuta itekako će vas dobro nasmijati. Glavnu ulogu u seriji ima hvaljena komičarka Amy Poehler, a tu su još i Chris Pratt, Rashida Jones, Adam Scott, Nick Offerman, Aubrey Plaza i brojni drugi.

Stranger Things

Serija koju zaista ne treba posebno predstavljati je Stranger Things, Netflixov fenomen koji je zaludio gledatelje diljem svijeta. Iako sama tema možda više odgovara nekom hororu, likove koje pratimo i dijalozi su svakako ono što nas uvijek iznova oduševi i stavi u neko pozitivno raspoloženje. Uostalom, većina nemilih događaja odvija se za vrijeme školskih praznika u razigranim 80-im godinama. Brojni fanovi ju uspoređuju s kultnim filmom Goonies, što može biti isključivo kompliment. Ovoga ljeta ćemo imati dodatan razlog za veselje, budući da je pred nama četvrta sezona Stranger Thingsa. Nastavak priče izaći će u dva dijela, a prvi će na Netflixu biti dostupan za manje od tjedan dana.

Broad City

Broad City je humoristična serija koja je postala veliki hit, iako na prvu nije djelovalo da bi se to moglo ostvariti. Dovoljno je reći kako na IMDB-u ima visoku ocjenu od 8.4. Prikazivala se do 2019. godine, a iza nje je pet sezona. Priča prati najbolje prijateljice Ilanu i Abby kako se svakodnevno snalaze u New Yorku. Imaju planove koji se gotovo nikad ne ostvare, a i najmanja pogreška se uvijek pretvori u totalno suludu situaciju. Opuštena atmosfera serije svakako je taj savršeni summer feel trenutak koji volimo.

The O.C.

Postoji li nešto što viče ljeto više od serije u kojoj se kompletna radnja odvija uz obalu Kalifornije? Serija The O.C. bila je jedan od najvećih tinejdžerskih hitova ranih 2000-ih. Također je lansirala karijere glumaca kao što su Mischa Barton, Adam Brody i Rachel Bilson. Iako je u njoj znalo biti svega, u rasponu od tinejdžerskih drama do zaista teških trenutaka, cijeli osjećaj serije automatski nas podsjeća na sunce, more, odmor i bijeg od svakodnevnice. A upravo je to ono što ljeti želimo.

Big Little Lies

Žensko prijateljstvo i solidarnost koji prolaze testove i onih najtežih vremena u središtu su serije koja je okupila zavidnu glumačku ekipu. Radnja serije Big Little Lies je također smještena u Kaliforniji, a serija je snimljena prema uspješnoj knjizi. Tri žene koje zajedno prolaze kroz teška vremena možda ni ne zvuči kao neka serija za razbibrigu. Međutim, vrhunska priča i odlična gluma opustit će nas kao i najbolja komedija. Serija je bila veliki hit, a u jednoj od glavnih uloga našla se i velika Meryl Streep.

Foto: IMDB

Učitati još
Zatvori