Donosimo top 7 najboljih serija koje možete pogledati u jednom vikendu
Donosimo top 7 najboljih serija koje možete pogledati u jednom vikendu

Donosimo top 7 najboljih serija koje
možete pogledati u jednom vikendu

Vikend je vrijeme kada se napokon možemo odmoriti i opustiti. I dok ga rado provodimo u prirodi i druženju, kada vremenska prognoza to ne dopušta vrijeme je za kvalitetno provođenje vremena s laptopom. Ako ovog vikenda planirate ne mrdati s kauča i gledati serije, sastavili smo listu najboljih serija koje možete pogledati u jednom vikendu.

serije za vikend

Abbott Elementary

Serija koja je skupila skoro sve moguće nominacije dodjeli Emmyja zadnje dvije godine, Abbott Elementary urnebesna je komedija. Ima dvije sezone kratkih epizoda zbog čega je savršena za gledanje vikendom. Serija prati grupu učitelja jedne od najgorih osnovnih škola u zemlji. Od učiteljica koje su tamo godinama, mladih učitelja koji jednostavno obožavaju svoj posao do nezrele ravnateljice koja nema pojma kako upravljati školom, svaki dan Abbott se suočava s novim problemom. Glumačka postava čini seriju apsolutnim blagom, a ako vam treba predah od tmurnih krimi serija u zadnje vrijeme, preporučujemo Abbott Elementary jer je jednostavno jako smiješna.

serije za vikend

The Rehearsal

Serija koja zaslužuje puno više pažnje nego što dobiva, The Rehearsal trenutno možete gledati na HBO Maxu. Izašla je prošle godine i izazvala oduševljenje kritičara. Jako je zanimljiva dokumentarna komedija koja prati Nathana Fieldera i njegov najnoviji projekt. Naime, on nudi ljudima priliku da izvježbaju i pripreme se za stvarne životne situacije prije nego što se dogode. Stvori simulaciju, unajmi glumce i tako pomogne ljudima da se pripreme za određene događaje u svijetu u kojem skoro ništa ne funkcionira onako kako je isplanirano.

Nathana Fieldera možda poznajete iz njegove prijašnje genijalne serije Nathan For You koja je sada kao preteča The Rehearsalu. Ono što je posebno u vezi ove serije je da je riječ o stvarnim ljudima i situacijama, jedino Fielder glumi, a glumi odlično. Njegova izvedba društveno neprilagođenog čovjeka s uvijek bizarnim savjetima nas ostavlja s bolnim trbuhom od smijanja. The Rehearsal je najpametnija komedija koju smo pogledali u zadnje vrijeme.

serije za vikend

Jury Duty

Za Jury Duty ste sigurno već čuli, a ako je niste još pogledali, vrijeme je da to napravite ovaj vikend. Baš kao i prethodno spomenuta serija, i ova je inovativna komedija koja se poigrava s glumom i stvarnim životom. Protagonist serije je Ronald Gladden koji je dio porote u kriminalnom slučaju. I dok Ronald misli kako jednostavno obavlja svoju građansku dužnost, nije svjestan da je cijeli slučaj lažan i kako je ostatak porote sastavljen od glumaca. U seriji se pojavljuje i James Marsden koji jedini glumi sebe samoga. Kroz osam epizoda Ronald se mora nositi s ekscentričnim ostatkom porote i umišljenim James Marsdenom, a serija je napravljena kao dokumentarac koji sve prati iz njegove perspektive. Jury Duty zagarantirana je zabava za vikend.

serije za vikend

Beef

Još jedna serija koja je postala apsolutni hit je Beef. Kada je izašla, bila je jedna od najgledanijih serija na Netflixu, a s jednom sezonom koja zasad postoji, idealna je za bingeanje ovaj vikend. Beef je dramedija koja prati dvoje stranaca koji bivaju uključeni u prometnu svađu bez da si ikad vide lice. Ubrzo im oboje ta svađa obuzme svaki kutak misli i postanu opsjednuti s osvetom. Serija je napeta, smiješna i na trenutke emotivna. Brzo prolazi, a do kraja postane toliko dobra da jednostavno žudite za još epizoda. Navodno bi trebala izaći i druga sezona koju jedva čekamo.

serije za vikend

Severance

Serija koju ne možemo preporučiti dovoljno, misteriozna, znanstveno-fantastična Severance jedna je od najboljih koje smo pogledali u zadnje vrijeme. Glavni lik Mark (Adam Scott) vodi tim uredskih zaposlenika u jednoj firmi. Svima su sjećanja kirurški odvojena od poslovnog i privatnog života. To znači da kada su izvan radnog vremena, ne sjećaju se što rade na poslu, a kada su na poslu, nemaju pojma ništa o svom privatnom životu. Kada se Marku izvan posla obrati misteriozni kolega, počinje prava avantura i traganje za istinom. Severance je kvalitetna serija s odličnom glumačkom postavom i uzbudljivom radnjom koju svakako trebate pogledati. Vikend uz Severance nam zvuči sjajno, a nedavno je i započelo snimanje druge sezone.

serije za vikend

I May Destroy You

Na HBO Maxu možete pogledati još jednu odličnu seriju. I May Destroy You britanska je serija koju je kreirala Michaela Coen, a obuhvaća teme seksualnog napastovanja, pristanka, veza, eksploatacije i oslobođenja. Coen glumi i glavnog lika Arabellu koja doživi traumatično iskustvo. Seksualno je napastovana, a ničega se ne sjeća. Kroz 12 epizoda pratimo kako joj se sjećanje vraća, kako se nosi s traumom te kako je to utjecalo na druge odnose u njezinom životu. Ako tražite kvalitetnu seriju koja progovara o ružnim stvarima oko nas, o ranjivosti ljudi i o tome kako pronaći smisao u nečemu što vas je obilježilo, I May Destroy You idealna je za to.

serije za vikend

Freaks and Geeks

Jedna starija serija koju moramo preporučiti je i Freeks and Geeks u kojoj su glumci James Franco, Seth Rogen i Jason Segel započeli svoju karijeru. Kada je 1999. godine izašla prva sezona, nije baš zaživjela i stoga je otkazana, da bi nekoliko godina kasnije postala kultni klasik. Serija prati srednjoškolku Lindsey (Linda Cardellini), ‘štrebericu’ koja upadne u društvo burnoutsa. Istovremeno pratimo i njezinog mlađeg brata koji navigira prvu godinu srednje škole. Freeks and Geeks je coming of age dramedija koja je zaslužila bolje. Čim je krenete gledati probudit će vam se nostalgija za estetikom 90-ih i ranih 2000-ih. Likovi su uvijek bili slojeviti i smiješni, nešto što ne viđamo često kod teen serija, a scenarij i soundtrack savršeno odgovarali tadašnjem vremenu. Pitamo se što bi od Freeks and Geeksa bilo da nisu prekasno shvatili njezin potencijal.

Foto: IMDb

Učitati još
Zatvori