Ovih dana svi pričaju o novoj Netflixovoj seriji Beef: Je li doista tako dobra?
Ovih dana svi pričaju o novoj Netflixovoj seriji Beef: Je li doista tako dobra?

Ovih dana svi pričaju o novoj Netflixovoj
seriji Beef: Je li doista tako dobra?

Ako ste posljednjih dana otvorili društvene mreže i uspjeli izbjeći objavu o seriji Beef, čestitamo! Mi s druge strane nismo bili te sreće, ali u ovom slučaju mogli bismo reći i da je to sreća u nesreći. Naime, vođeni poslovicom Kud svi Turci tud i mali Mujo odlučili smo doznati zbog čega je toliki, kako bi se u moderna vremena reklo, hype proizveo ovaj novi Netflixov naslov.

Naslov koji je osvojio i kritiku i publiku

Crnohumorna serija Beef jedan je od onih naslova koji je na ljestvice najgledanijih stigao zahvaljujući pozitivnoj rekciji gledatelja koji su usmenom predajom stvorili efekt snježne grude te u konačnici pokrenuli lavinu koja je zahvatila i nas. Izostale su velike najave ove crnohumorne serije te je njezin uspjeh, barem prividno, organski.

Pojedini komentatori na društvenim mrežama skloni su je prozvati jednom od najboljih serija svih vremena, a o sjajnom prijemu među publikom i kritikom svjedoče i izvrsne ocjene koje je dobila na stranici Rotten Tomatoes, gdje je ostvarila više od 90% izvrsnih ocjena.

Odraz današnjeg društva

Glavni pokretač radnje je prometni incident koji dovodi do cestovnog bijesa i okršaja glavnih protagonista. Okršaj je to koji neće ostati na ovom izdvojenom incidentu već će se prolongirati u pravo rivalstvo glavnih likova koje su sjajno odigrali Ali Wong i Steven Yeun. Također, okrašaj je to koji je mnoge gledatelje nagnao da prokomentiraju kako će ubuduće dva puta razmisliti prije nego u prometu, pri naletu bijesa, potrube osobi ispred sebe.

Pojedini kritičari uspjeh serije Beef prepoznali su upravo u njezinoj aktualnosti te su je prozvali sjajnim odrazom aktualnog društva i njegovog kolektivnog raspoloženja, netom “izašlog” iz pandemije. Frustracija je očita na svakom uglu, a svakodnevno smo svjedoci različitih cestovnih ispada u kojima se ona, nažalost, sjajno očituje.

Nastavak koji se priželjkuje

Premda je prva sezona tek doživjela svoju premijeru, krenule su špekulacije o potencijalnim nastavcima. Oni trenutno nisu službeno potvrđeni, no vjerujemo kako bi uspjeh prvih deset epizoda mogao pridonijeti nastavku projekta. Glavni protagonisti zasigurno nisu namirili svoju želju za osvetom…

Foto: Netflix

Učitati još
Zatvori