Novi i stari favoriti: Donosimo 12 turskih serija koje gledamo na Netflixu
Novi i stari favoriti: Donosimo 12 turskih serija koje gledamo na Netflixu

Novi i stari favoriti: Donosimo 12 turskih
serija koje gledamo na Netflixu

Godine prolaze, ali turske serije među domaćim gledateljima ne gube na popularnosti. Za vas smo ovoga puta izdvojili 12 naslova koje trenutno možete gledati na Netflixu.

Uz klasične dramske serije, među našim preporukama našle su se i povijesne serije te trileri i misterije.

PS: Ova lista već 9. svibnja postat će bogatija za još jedan novi naslov. Tada na Netflix stiže turska serija Hvala, idući (Kimler Geldi Kimler Geçti) o mladoj odvjetnici koja će, privatno i poslovno, se naći u ljubavnom vrtlogu.

turske serije na netflixu

Na krilima ambicije

Posljednji u nizu novih naslova na Netflixu je treća sezona serije Na krilima ambicije (Kus Uçusu). Njezina radnja je usredotočena na redakciju jutarnjeg televizijskog showa, a prati mladu pripravnicu Asli koja je pripravna na sve kako bi se uspela na ljestvici i dosegnula vrhunac svog novog posla. No, san o savršenom poslu uskoro će se pretvoriti u noćnu moru, a pred gledateljima je novih osam epizoda ispunjeno intrigama, zavišću i skandalima.

A Round of Applause j

Aplauz, molim

Na nesvakidašnji datum, stigla je i nesvakidašnja turska serija! Datum izlaska serije, 29. veljače, uvertira je za neobičnost kojom će serija odisati. Novo tursko ostvarenje nazvano Aplauz, molim (Kuvvetli bir alkis) suprotstavit će se tradicionalnom formatu i stilskom narativu. Egzistencijalna je to drama o čovjeku koji mašta o svom prošlom životu u naranči (da, dobro ste pročitali). Vjerujemo da ste, baš poput nas, bili zbunjeni – ali i zaintrigirani.

Iako ni sami nismo sigurni gdje će nas put odvesti, narativ prikazan u traileru ukazuje na potrebu čovjeka da negdje pripada – i da životu da na značaju. U ovom mišljenju nismo usamljeni jer mnogi su seriju prozvali najčudnijom koju je Netflix ikada producirao.

Turske serije

Kübra

Početkom godine na Netflix je stigla turska serija Kübra, koji nam donosi priču o neočekivanom Božjem glasniku. Glavni akter Gökhan postaje slučajni prorok, zahvaljujući ispravnim projekcijama budućih događanja koje zaprima od tajanstvenog online prijatelja. Zahvaljujući njima ste će brojne sljedbenike, ali i  moćne neprijatelje.

Prva sezona ove serije sastoji se od osam epizoda, a prvotne reakcije su mahom pozitivne. Zasigurno, riječ je o naslovu čija vam tematika nužno ne bi pala na pamet kada se spomenu turske serije, no možda je sada sjajna prilika da mu date šansu.

turske serije na netflixu

Krojač

Turska serija Krojač (Terzi), temeljena je na istinitoj priči, a prati mladog i slavnog krojača koji je od svog djeda naslijedio talent i uspješan posao. Zahvaljujući njemu zaljubljuje se u klijenticu, buduću mladenku, čija mu je izrada vjenčanica povjerena. Početak je to priče ispunjene obiteljskim tajnama i ljubavnim intrigama, koja nam je predstavljena kroz tri vrlo gledane sezone.

turske serije na netflixu

Šahmaran

Serija Šahmaran (Sahmaran) novi je turski naslov na Netflixu koji spaja dramu i znanstvenu fantastiku. Kroz osam epizoda pratimo Şahsu, profesoricu psihologije iz Istanbula, koja seli u manji gradić kako bi razriješila obiteljske odnose.  Dok je tamo, upleće se u zajednicu koja štuje Şahmaran, mitsko stvorenje koje je pola žena, pola zmija i koje čeka na ispunjenje povijesnog proročanstva… riječ je o neobičajnoj tematici kada su moderne turske serije u pitanju, no baš zato joj valja dati priliku.

turske serije na netflixu

Ponoć u  Pera Palaceu

Turska povijesna dramska televizijska serija o putovanju kroz vrijeme smještena je u stvarni hotel Pera Palace. Dobivši zadatak u kojem treba popratiti 130 godišnjicu od osnivanja poznatog istanbulskog hotela, novinarka dobiva priliku otputovati u prošlost,  gdje mora zaustaviti zavjeru koja bi mogla promijeniti povijest suvremene Turske. Osim intrigama, osam epizoda serije Ponoć u  Pera Palaceu (Pera Palas’ta Gece Yarısı) ispunjeno je i (ne)sretnim ljubavnim zgodama.

turske serije na netflixu

Klub

Povijesna serija Klub (Kulüp) vodi nas u istanbulski noćni život sredinom prošlog stoljeća. Ondje pratimo nastojanja Matilde, majke s problematičnom prošlošću i radnice noćnog kluba da se ponovno zbliži s buntovnom kćeri. Šturi je ovo opis povijesnog naslova koji nam kroz dvije sezone donosi plejadu osebujnih likova. Trenutno su dostupne dvije sezone serije.

turske serije na netflixu

Drugo ja

Tri prijateljice i jedno duhovno putovanje koje je promijenilo sve, kratak je opis dramske serije Drugo ja (Zeytin Agaci). Prekrasna je to priča o ženskom prijateljstvu i slavljenju ljepote života.

turske serije na netflixu

Od koga bježimo?

Triler Od koga bježimo? (Biz Kimden Kaçıyorduk Anne?) u sedam epizoda donosi priču o majci i kćeri koje bježe od tajanstvene prošlosti. Zaklon pronalaze u hotelima, no u svim gostima vide potencijalnu prijetnju. Ako ste ljubitelj turske televizijske produkcije ovaj naslov ne biste smjeli propustiti. Također, prikazani kadrovi vodit će nas kroz neke od najljepših turističkih lokacija ove zemlje, uključujući Antaliju i Kapadokiju.

turske serije na netflixu

Fatma

Na popisu serija koje gledamo na Netflixu našla se i Fatma (Fatma). Riječ je o trileru u kojem pratimo kućnu pomoćnicu, koja shrvana tragedijom, kreće  u ubilački pohod, tražeći svojeg nestalog muža i suočavajući se sa starim ranama.

turske serije na netflixu

Susret u Istanbulu

Ako ste propustili, obavezno pogledajte dramsku seriju o različitim slojevima društva u Istanbulu. Nosi naslov Susret u Istanbulu (Bir Baskadir), a u njoj pratimo skupinu pojedinaca koja nadilazi sociokulturne granice i čije se životne priče isprepliću dok čine isto.

turske serije na netflixu

Dar

Serija Dar (Atiye) uspješan je psihološki triler u koji su utkani misterija i nadnaravno. Nešto drugačiji u odnosu na prethodno spomenute naslove, donosi priču o slikarici koja kreće na putovanje samootkrivenja, a putem će razotkriti i tajne arheološkog nalazišta u Anatoliji. Pokazat će se kako su one povezane s njezinom prošlošću… Na Netflixu su trenutno dostupne sve tri sezone serije.

Foto: IMDb, Netflix

Učitati još
Zatvori