Jedna od najljepših planinarskih staza u Hrvatskoj idealna je za vaš idući izlet
Jedna od najljepših planinarskih staza u Hrvatskoj idealna je za vaš idući izlet

Jedna od najljepših planinarskih staza u Hrvatskoj idealna je za vaš idući izlet

Istra je regija koja uistinu ima sve. Od pitoresknih mjestašca u unutrašnjosti do gradova na obali, zadivljujuća priroda, čisto more, bogata kulturna baština te neopisivo dobra hrana i vino samo su neki od razloga zašto volimo Istru.

Za koji god tip odmora se odlučite, u Istri ćete pronaći ono što tražite. Zapravo, svaki odlazak u Istru možete iskoristiti za nešto drugo – istraživanje starogradskih jezgri istarski gradova, bili oni smješteni uz more ili na pitoresknim brežuljcima u unutrašnjosti; opuštanje u wellnessu istarskih hotela, a ljeti uz more; guštanje u istarskoj kuhinji i vinima ili pak istraživanje prirodnih ljepota.

Otkrijte mističnu ljepotu Istre na stazi sedam slapova

Uvijek je idealno vrijeme za istraživanje prirodnih ljepota Istre, a ako ste ljubitelj netaknute prirode i volite planinariti, onda biste se svakako trebali upoznati sa Stazom sedam slapova. Radi se o najljepšoj i najatraktivnijoj planinarskoj stazi u Istri koja će vam pokazati svu njenu mističnu ljepotu.

To je kružna staza koja počinje i završava u Buzetu (pokraj Istarskog vodovoda), a neki njezini dijelovi prolaze kroz razigrana korita rijeke Mirne i rječice Drage, u kojima je voda oblikovala jezerca, brzace i slapove. Putem ćete, osim sedam slapova, obići neka napuštena istarska sela, naići na okna starih rudnika ugljena, Napoleonov most i proći kroz Kotle, obnovljeno staro selo koje je posljednjih nekoliko godina postalo popularno izletište. U Kotlima se nalazi i restoran gdje možete predahnuti, nešto pojesti i popiti prije nego što nastavite dalje.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Zlatko OS (@zlatkof1974)

Uživajte u nezaboravnim prizorima

Ukupna dužina staze sedam slapova iznosi 13.5 km, a za njen obilazak, bez zaustavljanja i pauze, dovoljno je 5 sati. Staza je idealna kako za aktivne, tako i za malo manje aktivne pješake. Najteži dijelovi puta osigurani su užadi koja olakšava uspon, ali nije ništa strašno što bi vam, ako ste prosječne kondicije, trebalo predstavljati problem. Obujte prikladnu obuću i uživajte u nezaboravnim prizorima!

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Adventures Balkan (@adventuresbalkan)

Detaljnu rutu staze možete pronaći ovdje.

Foto: Instagram (@nevenarendeli), Profimedia

Učitati još
Zatvori