Društvene mreže ne prestaju pričati o ovoj seriji – s razlogom
Društvene mreže ne prestaju pričati o ovoj seriji – s razlogom

Društvene mreže ne prestaju pričati o
ovoj seriji – s razlogom

Na male ekrane početkom travnja stigla je serija koja je prozvana Trumanovim showom 21. stoljeća. Njezin naziv je Jury Duty, a baš kao što ime sugerira bilježi unutarnje funkcioniranje američkog suđenja pred porotom kroz oči jednog porotnika, Ronalda Gladdena.

Pritom glavni protagonist nije svjestan kako je cijeli slučaj lažan, da su svi osim njega glumci te da je sve ono što se događa u sudnici i izvan nje pažljivo isplanirano.

Producentska ekipa filma već se ispraksirala na hitovima poput White Lotus i The Office, a upravo je potonji bio i svojevrsna polazišna točka za novi serijal.

Jury Duty nastala je pitanjem: Je li bilo moguće napraviti sitcom poput The Officea, napuniti ga briljantnim komičarima i staviti stvarnu osobu u središte serije koja ne shvaća da je okružena glumcima?”, kazao je izvršni producent Todd Schulman prilikom najave serije.

Od glumačkih lica dobro poznatih široj skupini gledatelja valja istaknuti James Marsdena, koji je u ovoj osebujnoj dokumentarnoj komediji utjelovio samog sebe.

Ipak, glavna zvijezda serijala zasigurno je glavni protagonost, poduzetnik Ronald Gladden. Premda kritika nije blagonaklono dočekla seriju, ista je osvojila društvene mreže (posebice TikTok). I to s razlogom!

Složit ćemo se, nije riječ o sadržaju kreiranom za šire mase, no oni koji uživaju u ovakvim dovitljivim rješenjima svakako joj trebaju dati priliku.

Serija Jury Duty dostupna je na platformi Amazon Freevee, a prva sezona uključuje osam epizoda. Najavni video donosimo u nastavku:

Foto: Screenshot

Učitati još
Zatvori