5 za 5: Ove su serije pravi skriveni biser na Netflixu. Vrijedi ih pogledati
5 za 5: Ove su serije pravi skriveni biser na Netflixu. Vrijedi ih pogledati

5 za 5: Ove su serije pravi skriveni biser na
Netflixu. Vrijedi ih pogledati

Vikendom se često nađemo pred nedoumicom što gledati, a Netflix nam se tada nametne kao sjajna opcija koja bi mogla pružiti željeno rješenje. Osim novih naslova, priliku možemo dati i onima koji su nam možda prošli ispod radara. Ovoga puta osvrnuli smo se na one koje smatramo skrivenim biserima ove popularne streaming platforme. Naime, isti su oduševili i kritiku i gledatelje te ih svakako vrijedi pogledati (ako to već niste učinili). Naših 5 za 5 čeka vas u nastavku.

Travelers

Travelers

Znanstvenofantastična serija Travelers, sukladno nazivu, otkriva nam putnike kroz vrijeme koji u 21. stoljeće pristignu s ciljem spašavanja čovječanstva. No, u ovom slučaju putnici kroz vrijeme ne putuju fizički, već preuzimaju umove i ljudi iz prošlosti. Riječ je o seriji koja je stekla iznimno visoke ocjene, a kritika nije štedjela na upućenim komplimentima za sve tri sezone ove serije. Ako je niste pogledali, sada je prava prilika.

On My Block

On My Block

Riječ je o naslovu koji je oduševio televizijsku kritiku, o čemu svjedoče i sjajne recenzije ostavljene na relevantnim stranicama za prosuđivanje TV sadržaja. Ukratko, priča je to o odrastanju u ghettu Los Angelesa i tinejdžerima koje pokušavaju naći svoje mjesto pod suncem unatoč često ograničavajućoj sredini. Na Netflixu su dostupne sve četiri sezone serije On My Block.

Happy!

Happy!

Još jedan sjajno ocijenjen naslov koji vam je možda prošao ispod radara je Happy!, animirana crno-humorna serija. U njoj pratimo bivšeg privatnog detektiva koji živi kao društveni izopćenik, kojem se život dramatično mijenja kada nakon nesreće osvijesti kako jedini može vidjeti oživjelu plišanu igračku, jednoroga Happyja. Njegova vlasnica je u nevolji, a čini se kako je upravo glavni protagonist može spasiti. Na svom putovanju kroz dvije sezone susret će se s nizom neprijatelja, uključujući bijesne mafijaše, bivše ljubavnice, bivše supruge i jednog vrlo zločestog Djeda Božićnjaka.

Fisk

Fisk

Još jedan skriveni biser koji gledamo na Netflixu su dvije sezone australske Fisk, u kojoj pratimo život odvjetnice Helen Tudor-Fisk. radnja sama po sebi nije inovativna, serija prati dobro poznatu šprancu o glavnoj protagonistici koja je nakon raspada braka i poslovnih nedaću sreću trebala potražiti u manjoj, ruralnoj sredini. Ipak, recept je ovdje uspješno izveden, prvenstveno zahvaljujući dobrom scenariju koji obiluje duhovitim referencama.

Bodyguard

Bodyguard

Ljubitelji političkih trilera na svoju bi listu svakako, ako već to nisu učinili, mogli dodati britansku seriju Bodyguard. Riječ je o jednom od onih naslova koji će vas zbog svoje radnje držati na rubu stolice. Ukratko, pratimo bivšeg pripadnika vojnih snaga kojem je povjeren, sve samo ne lak, zadatak štićenja ministrice unutarnjih poslova. Baš kao i prethodni naslovi na ovoj listi, serija je stekla niz pozitivnih komentara, a smatra se jednom od najcjenjenijih britanskih serija u prošlom desetljeću.

Foto: IMDb

Učitati još
Zatvori