Niste još pogledali filmove nominirane za Oscar? Još ih stignete uhvatiti u CineStaru do kraja mjeseca
Niste još pogledali filmove nominirane za Oscar? Još ih stignete uhvatiti u CineStaru do kraja mjeseca

Niste još pogledali filmove nominirane za Oscar? Još ih stignete uhvatiti u CineStaru do kraja mjeseca

U četvrtak, 25. siječnja, u CineStar kinima započinje Oscar revija powered by Telemach. Najljepši filmski tjedan u godini vam donosi izbor nominiranih naslova za najpoznatiju filmsku nagradu na svijetu koju Američka akademija znanosti i umjetnosti dodjeljuje od 1929. godine. Ovogodišnja revija je ujedno i jubilarna. Riječ je o programu koji se već dvadeset godina održava u CineStar kinima.

U utrci za ovogodišnje nagrade nalazi se niz naslova koji intrigiraju, provociraju, potiču na razmišljanje, izazivaju emocije što od umjetnosti kao takve i očekujemo. U svijetu u kojem je glavna tema umjetna inteligencija, ona je možda alat koji dovodi brže i lakše do nekih rješenja. Ipak, ne može zamijeniti emociju koju može iznjedriti samo vrsni glumac, vođen izuzetnim redateljem, scenaristom, uz glazbu, kostimografiju i još niz detalja koji čine svijet na velikom platnu toliko posebnim i upečatljivim.

Oscar revija

Uboga stvorenja

Na ovogodišnjoj reviji pogledajte Uboga stvorenja s čak 11 nominacija. Redatelj Yorgos Lanthimos i glumačka zvijezda i dobitnica Oscara, Emma Stone, pozivaju vas da sudjelujete u fantastičnoj evoluciji Belle Baxter. Film je temeljen prema romanu škotskog pisca Alasdaira Graya. Jedan je od filmova koji nakon osvajanja dva Zlatna globusa u najvažnijim kategorijama za film – komedija ili mjuzikl, i 11 nominacija za BAFTA nagradu, očekivano dobio i 11 nominacija za Oscara. Među njima za najbolji film, najbolju žensku ulogu i najboljeg redatelja.

Oscar revija

Ubojice cvjetnog mjeseca

Film Ubojice cvjetnog mjeseca Martinu Scorseseu je donio već desetu nominaciju za Oscara u kategoriji najboljeg redatelja, dok je film o indijanskom plemenu zaradio također deset nominacija. Nakon premijere u Cannesu proglašen je remek-djelom, a temelji se na istoimenoj knjizi Davida Granna. Priča prati seriju ubojstava u Oklahomi 1920-ih godina uslijed čega je i utemeljen FBI.

Oscar revija

Barbenheimer

Oppenheimer je epski triler Christophera Nolana koji je ove godine peti put nominiran za najboljeg redatelja, a Oppenheimer se može pohvaliti s čak 13 nominacija. Mnogi su ga već pogledali i to će učiniti ponovo zbog maestralne uloge Cilliana Murphyja, Emily Blunt, Roberta Downeya Jr, Matta Damona i Ramija Maleka.

Barbie koja je privukla milijunsku publiku u kina, film redateljice Grete Gerwig i s Margot Robbie u glavnoj ulozi, ima čak osam nominacija – za najbolji film, za najbolju sporednu žensku ulogu, najbolju mušku sporednu ulogu, najbolji prilagođeni scenarij, najbolju kostimografiju, čak dva glazbena broja I’m Just Ken Marka Ronsona i Andrew Wyatta te What Was I Made For? Billie Eilish i Finneasa.

Oscar revija
Oscar revija

Strani filmovi

Anatomija pada nominirana je u kategorijama: najbolji film, najbolji redatelj, najbolji scenarij, najbolja montaža i najbolja glumica. Zona interesa nosi nominacije za najbolji film, najboljeg redatelja, najbolji strani film, najbolji zvuk i najbolju adaptaciju scenarija.

Oscar® reviju možete pogledati u CineStaru u Zagrebu, Rijeci, Splitu, Osijeku, Šibeniku, Zadru, Dubrovniku, Slavonskom Brodu, Vukovaru, Varaždinu i Puli. Kino ulaznice dostupne su od 24. veljače online i na blagajnama CineStara. Više informacija o cjelokupnom programu pronađite na: www.cinestarcinemas.hr

Oscar revija

Foto: Promo

Učitati još
Zatvori