Novi trailer za film Oppenheimer daje nam dublji uvid u to što nas čeka. Predviđamo mu titulu filma godine
Novi trailer za film Oppenheimer daje nam dublji uvid u to što nas čeka. Predviđamo mu titulu filma godine

Novi trailer za film Oppenheimer daje nam dublji uvid u to što nas čeka. Predviđamo mu titulu filma godine

Jedan od najiščekivanijih filmova ove godine, Barbie redateljice Grete Gerwig u kina stiže 21. srpnja. Šarene boje, pjesme i komedija karakteriziraju ovaj film o kojem nitko ne prestaje pričati. Isti dan ipak izlazi drugi film kojeg isto jedva čekamo pogledati – Oppenheimer redatelja Christophera Nolana. I dok Barbie odiše bojama, Oppenheimer ne može biti drugačiji. Crno bijele scene, mračna atmosfera, bombe i Drugi svjetski rat obilježavaju ovaj biografski film, a prije nekoliko dana smo dobili i trailer od pet minuta koji to sve potvrđuje. Možda će Barbie biti prava avantura, ali mi predviđamo kako bi Oppenheimer mogao biti film godine.

oppenheimer

Zvjezdana postava

Ako već niste upoznati, glavna uloga Roberta Oppenheimera pripala je Cilianu Murphyju koji je Nolanov čest suradnik, ali ovo mu je prvi put da je protagonist. Osim njega, u filmu značajne uloge imaju i Matt Damon, Emily Blunt, Robert Downey Jr., Florence Pugh, Rami Malek, Kenneth Branagh i Casey Affleck. Možemo sa sigurnošću reći kako je ovo Nolanov najzvjezdaniji film do sada. Priča naravno prati nastanak atomske bombe za koju je zaslužan fizičar Robert Oppenheimer i njezinu ulogu u Drugom svjetskom ratu. Novo objavljeni trailer nam donosi crno bijele isječke koji se izmjenjuju sa slikama u boji prikazujući različite scene iz filma između intenzivnog razgovora između Oppenheimera i drugih važnih osoba iz tog vremena. Ovo uključuje bliži uvid u lik Roberta Downeya Jr., koji se čini antagonistički raspoložen prema Oppenheimerovim eksperimentima u Los Alamosu.

oppenheimer

Potencijalni Oscar za Roberta Downeyja Jr.?

Već znamo da će Downey Jr. glumiti pravu ličnost, Lewisa Straussa, biznismena koji je imao važnu ulogu u Povjerenstvu za atomsku energiju SAD-a. U novoj snimci je otkriveno ipak malo više, a veselimo se vidjeti ga u ulozi antagonista. Downey Jr. je zasigurno jedan od zanimljivijih i neočekivanijih glumaca u filmu ako uzmemo u obzir da se nije pojavljivao na ekranima od 2020. godine kada je njegov film Dolittle flopnuo u kinima. Zbog toga bi njegov povratak u ozbiljnoj dramskoj ulozi mogao privući mnoge. No, činjenica da u Oppenheimeru glumi potencijalnog antagonista čini njegovu ulogu još intrigantnijom. Ne sumnjamo kako će film biti i veliki kandidat za Oscara te kako bi i Cilian Murphy mogao pokupiti svoju prvu nominaciju. Možda je ipak prerano govoriti, ali uloga Downeyja Jr. je velika. Ne bi se čudili da i on pokupi nominaciju za Najboljeg sporednog glumca.

oppenheimer

Barbie ili Oppenheimer?

Ne sjećamo se zadnji put kad su dva filma izazvala ovoliki hype, ali nećemo se buniti. Dosjetljivi marketing oba filma koji se odlučio na isticanje njihovih različitosti zasigurno će privući što više ljudi u kina 21. srpnja. Vesela, komična i pomalo glazbena priča najpoznatije lutke na svijetu u usporedbi s jednim od najtragičnijih događaja u povijesti. Margot Robbie kao Barbie u usporedbi sa Cilianom Murphyjem kao Oppenheimerom. Razlike ovih filmova ne mogu biti veće. O Barbie smo već pisali, a možemo reći kako smo za Oppenheimera jednako uzbuđeni.

Foto: IMDb, Profimedia

Učitati još
Zatvori