Barbie look je sve što nam treba ovog ljeta
Barbie look je sve što nam treba ovog ljeta

Barbie look je sve što nam
treba ovog ljeta

Barbie je omiljena lutka iz djetinjstva. Iako su se razne konotacije vezale za tvrtku Mattel i način na koji je fizički idealizirana lutkica utjecala na brojne djevojke u njihovoj najranjivijoj dobi odrastanja, činjenica je kako popularnost Barbie svijeta ne jenjava. Dokaz tome je i snimanje novog filma o kojem već sada pričaju apsolutno svi. Popularnog Kena utjelovit će Ryan Gosling, a uloga Barbie lutke pripala je Margot Robbie. Scena u kojoj Margot Robbie odjevena u prugastu plavo-bijelu kombinaciju sjedi u ružičastom kabrioletu već je obišla sve svjetske medije. S obzirom na to možemo zaključiti kako se Barbiecore estetika vraća va velika vrata.

Barbiecore estetika kao inspiracija za ljetne kombinacije

Barbie lutka debitirala je na američkom tržištu igračaka davne 1959- godine. Iako je Barbie prvi put bila predstavljena svijetu u crno-bijelom kupaćem kostimu i jednostavnoj kombinaciji. Nije trebalo dugo da popularna lutka izađe iz minimalističkih okvira i izmijeni milijardu lookova koje je nosila u cijeloj franšizi. Više od 200 odjevnih predmeta predstavilo je brojne fiktivne likove koji su se izmijenili u franšizi. Riječ je o liječnicima, medicinskim sestrama, astronautima, pilotima i slično. Barbie odjeća je bila inspiracija brojnim dizajnerima koji su radili za poznatu firmu. Lutka, kao takva je modno utjecala na mnoge mlade djevojke svojom prepoznatljivom estetikom.

Barbie je puno više od ružičaste boje

Barbiecore kao modni pokret se gradi otkako je osnovana ova lutkica. Popularnost mu iznova raste s obzirom na snimanje filma. Barbie je inspirirana pop kulturom i modom. Njezin stil evoluira kako bi odražavao današnje trendove i kulturu. Estetika koja je razigrana i vibrantna i podebljana paleta boja je sve što nam treba. Ružičasta je i dalje omiljena Barbie nijansa. Ako ružičasta nije vaš prvi izbor, možete ju zamijeniti narančastom ili zelenom. Prema dizajnerima koji su radili za ovu poznatu lutkicu, riječ je o kombinaciji raznih stilova. Naglasak je na miješanjima, pa možete iskombinirati punk s poslovnom estetikom. Spajati nespojivo i ulagati u komade koji se mogu kombinirati na razne outfite. Barbie je poznata po specifičnim modnim detaljima, a vaš stil i jest odraz modnih detalja koje pomno birate. U nastavku izdvajamo najljepše komade inspirirane Barbiecore trendom.

Bimbayola
Bimbayola
Bimbayola
Bimbayola
Bottega Veneta
EÉRA
Ganni
Ganni
Prada
Stine Goya
Stine Goya
Zara
Zara
Zara
Zara
Zara
Zara
Zara

Foto: IMAX, Zara, Mytheresa, Bombayola, Stine Goya, Ganni

Učitati još
Zatvori