Od najgoreg do najboljeg: Netflixovi romantični božićni filmovi

Od najgoreg do najboljeg: Netflixovi
romantični božićni filmovi

Prosinac uvijek vuče na feel-good moment u filmovima. Odlučili smo 2020. ispratiti lijepim iskustvima pa je tako ovog vikenda krenuo naš filmski božićni kalendar koji donosi po jedan film za svaki dan do Božića. U njemu se nalaze razni žanrovi, romantične božićne komedije, drame, ljubići i slično odnosno po nešto za svakog u vašoj obitelji ili krugu prijatelja – jer upravo ćemo s njima provoditi najveći dio ovih netipičnih blagdana.

Ovaj je popis nešto drugačiji i savršen za vašu vlastitu razonodu kad ne trebate ništa promišljeno i angažirano, već puku zabavu i romantiku. Romantične božićne komedije na Netflixu pripadaju upravo u tu Hallmark kategoriju filmova: predvidljivi, romantični, duhoviti i sasvim neodoljivi filmovi za vrijeme u koje ih gledamo.

The Holiday Calendar

Kat Graham prije dvije se godine vratila na ekrane u romantičnoj božićnoj komediji ‘The Holiday Calendar.’ Nažalost, iako nam je kao glumica bliska još iz perioda serije ‘The Vampire Diaries’, u ovom ju je filmu teško gledati. Baš kao i ostale slabo razrađene likove u relativno praznoj, previše (alii zbilja previše) klišej priči. Graham glumi Abby Sutton, fotografkinju koja pronađe divan antikni adventski kalendar koji je ipak nešto više od običnog kalendara. Predviđa budućnost, pa tako i veliku ljubavnu romansu, za nju.

A Christmas Inheritance

Otprilike slično kao ‘The Holiday Calendar’, ova romantična komedija jednostavno je previše sladunjava, a gluma zaista loša. Zabavna i društvena djevojka (Eliza Taylor) koja obožava tulumariti trebala bi naslijediti posao svog oca. Kako bi joj pomogao da promijeni imidž party djevojke i shvati ključne vrijednosti koje njegova tvrtka želi prenijeti, njezin je otac šalje na neobičan zadatak u kojem nema sve benefite luksuznog života. Iz takve ‘pouke’ rodio se, očekivano, i ljubavni trokut.

Let it Snow

‘Let it snow’ snimljen je po istoimenom best-seller romanu Maureen Johnson, Johna Greena i Lauren Myracle. Uz Greenov potpis kao jednog od najpopularnijih YA autora, ne čudi da su očekivanja bila visoka od američke romantične komedije. U njoj glumi i Kiernan Shipka (koju ćemo uskoro gledati posljednji put kao vješticu Sabrinu), a priča prati grupu tinejdžera čija se prijateljstva, ljubavni životi i obitelji prepliću. Iako nije i nikad neće biti božićni klasik (ili uopće blizu statusa must-watch božićnog filma)’Let it snow’ neće razočarati zanimljivom mladom glumačkom ekipom i relativno toplom božićnom radnjom.

A Christmas Prince

Po svom izlasku na Netflix, ‘A Christmas Prince’ je napravio pravi boom među gledateljima. Usudili bismo se reći da je upravo nakon ove premijere streaming div ozbiljnije zagazio u svijet božićnih priča, vrlo nalik Hallmark filmovima. Radnja prati mladu novinarku Amber (Rose McIver) koja dobiva zadatak napraviti priču o princu-notornom neženji i ženskarošu Richardu (Ben Lamb). S odlaskom u njegov dvorac upoznaje obitelj i, naravno, naposljetku se zaljubljuje.

A Holiday in the Wild

Ne pamtimo kad smo gledali Kristin Davis (zvijezdu ‘Sex and the City’) u filmu prije nego što je osvanula u Netflixovom ‘Holiday in the Wild.’ U pitanju malo drugačiji božićni film, koji nije smješten u snijegom prekrivene ulice (po mogućnosti New Yorka). Nakon što joj sin odlazi na fakultet, Kate (Davis) odlučuje otići na drugi medeni mjesec. Međutim, umjesto da zajedno putuju, njezin ju suprug ostavlja. Ona, ipak, odlazi u Afriku na safari gdje upoznaje pilota Dereka Hollistona (Robb Lowe), a što sve slijedi već jako dobro znate. ‘Holiday in the Wild’ sigurno vam se neće dugo motati mislima, ali Kristin Davis užitak je gledati, ljubavni storyline sasvim je šarmantan, a pregršt divnih prizora prirode i životinja dodatno će vas uvući u priču.

The Knight Before Christmas

Vanessa Hudgens postala je zvijezda božićnih filmova na Netflixu, a prvi takav bio je ‘The Knight Before Christmas.’ Radnja prati srednjovjekovnog engleskog viteza koji je spletom magičnih okolnosti teleportiran u današnje vrijeme. U svijetu koji ne shvaća upoznaje srednjoškolsku profesoricu znanosti koja je razočarana u ljubav, a njihov se netipičan odnos ubrzo razvija u simpatije. Iako potpuno bizaran, ‘The Knight Before Christmas’ donosi nam dobar omjer čarolije, ljubavi i klišeja koje tražimo u romantičnim božićnim filmovima.

Operation Christmas Drop

Kao i Hudgens Kat Graham vratila se ove godine u novom božićnom filma koji je dugo bio među najgledanijim na Netflixu.  ‘Operation Christmas Drop’ prati zaposlenicu u Kongresu, Ericu, koja se mora odreći klasičnog Božića s obitelji zbog posla. Dobiva zadatak otići u zračnu bazu u kojoj se njezini problemi nastavljaju zbog neslaganja s kapetanom baze. Međutim, njihov se odnos brzo razvije u nešto sasvim drugačije.

The Princess Switch franšiza

Romantične božićne komedije postale su Hudgensin go-to žanr ovom franšizom. The Princess Switch’ serijal filmova započeo je 2018. godine, a Hudgens je glumila identične blizanke koje su zamijenile živote. Storyline je to koji smo već puno puta vidjeli i čuli, ali u njezinoj je božićnoj izvedbi posebno šarmantan. Nemojte misliti da je ova franšiza imalo drugačije od klasičnih Netflixovih božićnih filmova – predvidljiva je, obiluje klišejima, a neke glumačke izvedbe nisu za hvalu. No, unatoč očitoj radnji i Hudgensinom urnebesnom britanskom naglasku, ‘The Princess Switch’ i ‘The Princess Switch: Switched Again’ ima ono nešto što ih čini savršenom razbibrigom.

Holidate

Emma Roberts u još jednom ‘i’m not like other girls’ tipu filma! Ovog je puta to ‘Holidate’ koji se smjestio u naše najdraže romantične božićne filmove Netflixove produkcije. Sloane (Roberts) i Jackson (Luke Bracey) mrze blagdane. Konstantno su sami ili izlaze na čudne spojeve, no kad se jednom ovo dvoje stranaca upozna na lošoj božićnoj proslavi, dogovore se da će biti partneri (Holidate) jedno drugom na svakoj idućoj proslavi i prigodi. Možete pretpostaviti da će ih čak i mržnja prema blagdanima upravo na kraju i romantično povezati.

Učitati još
Zatvori