Od najgoreg do najboljeg: Netflixovi romantični božićni filmovi
Od najgoreg do najboljeg: Netflixovi romantični božićni filmovi

Od najgoreg do najboljeg: Netflixovi
romantični božićni filmovi

Prosinac uvijek vuče na feel-good moment u filmovima. Sastavili smo popis Netflixovih božićnih komedija s romantičnim predznakom.

Ovaj je popis savršen za vašu vlastitu razonodu kad ne trebate ništa promišljeno i angažirano, već puku zabavu i romantiku. Romantične božićne komedije na Netflixu pripadaju upravo u tu “Hallmark” kategoriju filmova: predvidljivi, romantični, duhoviti i sasvim neodoljivi filmovi za vrijeme u koje ih gledamo.

božićni filmovi netflix

11. The Holiday Calendar

Listu otvaramo s filmom The Holiday Calendar koji je među najgore božićne romantične komedije uvršten prvenstveno zbog slabe razrade likova i relativno prazne te previše (ali zbilja previše) klišej priče.

Priča prati Abby Sutton, fotografkinju koja pronađe divan antikni adventski kalendar koji je ipak nešto više od običnog kalendara. Predviđa budućnost, pa tako i veliku ljubavnu romansu, za nju.

božićni filmovi Netflix

10. A Christmas Inheritance

Ova romantična komedija jednostavno je previše sladunjava (da i to je moguće), a gluma zaista loša. Priča je to o okorjeloj party djevojci koja biva primorana promijeniti svoje životne prioritete.

Kako bi shvatila ključne životne vrijednosti njezin je otac šalje na neobičan zadatak u kojem nema sve benefite luksuznog života. Iz takve ‘pouke’ rodio se, očekivano, i ljubavni trokut.

9. Falling for Christmas

Prvi ovogodišnji Netflixov božićni naslov je romantična komedija Falling for Christmas u kojoj je glavnu ulogu ostvarila Lindsay Lohan. Veliki je to povratak nekadašnje dječje zvijezde na male ekrane, no njezin novi uradak nije pretjerano oduševio publiku.

Premisa filma je sljedeća: Tek zaručena, razmažena nasljednica hotela doživi nesreću na skijanju. Pritom izgubi pamćenje te se nađe pod skrbi zgodnog vlasnika vikendice i njegove prerano sazrele kćeri u danima koji prethode Božiću.

božćni filmovi netflix

8. A Christmas Prince

Po svom izlasku na Netflix, A Christmas Prince je napravio pravi boom među gledateljima. Usudili bismo se reći da je upravo nakon ove premijere streaming div ozbiljnije zagazio u svijet božićnih priča, vrlo nalik Hallmark filmovima.

Radnja prati mladu novinarku Amber koja dobiva zadatak napraviti priču o princu, notornom neženji i ženskarošu Richardu. S odlaskom u njegov dvorac upoznaje obitelj i, naravno, naposljetku se zaljubljuje.

božićni filmovi netflix

7. A Holiday in the Wild

Ne pamtimo kad smo gledali Kristin Davis u filmu prije nego što je osvanula u Netflixovom Holiday in the Wild. U pitanju je malo drugačiji božićni film, koji nije smješten u snijegom prekrivene ulice, već na afrički kontinent.

Nakon što joj sin odlazi na fakultet, Kate odlazi u Afriku na safari gdje upoznaje pilota Dereka Hollistona , a što sve slijedi već jako dobro znate. Film Holiday in the Wild sigurno vam se neće dugo motati mislima, ali Kristin Davis užitak je gledati, ljubavni storyline sasvim je šarmantan, a pregršt divnih prizora prirode i životinja dodatno će vas uvući u priču.

božićni filmov netflix

6. The Knight Before Christmas

Vanessa Hudgens postala je zvijezda niza božićnih filmova na Netflixu, a prvi takav bio je The Knight Before Christmas. Radnja prati srednjovjekovnog engleskog viteza koji je spletom magičnih okolnosti teleportiran u današnje vrijeme. U svijetu koji ne shvaća upoznaje srednjoškolsku profesoricu znanosti koja je razočarana u ljubav, a njihov se netipičan odnos ubrzo razvija u simpatije.

Iako potpuno bizaran, film The Knight Before Christmas donosi nam dobar omjer čarolije, ljubavi i klišeja koje tražimo u romantičnim božićnim filmovima.

božićni filmovi netflix

5. The Princess Switch franšiza

Romantične božićne komedije postale su Hudgensin go-to žanr ovom franšizom. Serijal The Princess Switch započeo je 2018. godine, a Hudgens je glumila identične blizanke koje su zamijenile živote. Storyline je to koji smo već puno puta vidjeli i čuli, ali u njezinoj je božićnoj izvedbi posebno šarmantan.

Nemojte misliti da je ova franšiza imalo drugačije od klasičnih Netflixovih božićnih filmova – predvidljiva je, obiluje klišejima, a neke glumačke izvedbe nisu za hvalu. No, unatoč očitoj radnji i Hudgensinom urnebesnom britanskom naglasku, The Princess Switch i The Princess Switch: Switched Again ima ono nešto što ih čini savršenom razbibrigom.

netflix božićni filmovi

4. Love Hard

Film Love Hard potpuno je moderan božićni rom-com koji tematizira ludost online spojeva. Premisa je sljedeća: Pronašavši savršenog dečka putem aplikacije za spojeve i preletjevši 5000 km da bi ga iznenadila za Božić, novinarka otkrije da je nasamarena.

Duhovit i dopadljiv, Love Hard je idealan film za ljubitelje romantičnih komedija.

božić film netflix

3. The Noel Diary

Među uspješnije Netflixove božićne naslove uspješno se “ugurao” i film The Noel Diary. Ovaj novi naslov prati život pisca bestselera Jakea Turnera koji se vraća kući na Božić kako bi imanje svoje majke pripremio za prodaju. 

ndje otkriva majčin dnevnik koji bi mogao sadržavati tajne njegove vlastite prošlosti, ali i prošlosti intrigantne mlade žene Rachel. 

2. Holidate

Emma Roberts u još jednom ‘i’m not like other girls’ tipu filma! Ovog je puta to Holidate koji se smjestio u naše najdraže romantične božićne filmove Netflixove produkcije. Sloane i Jackson mrze blagdane. Konstantno su sami ili izlaze na čudne spojeve, no kad se jednom ovo dvoje stranaca upozna na lošoj božićnoj proslavi, dogovore se da će biti partneri (Holidate) jedno drugom na svakoj idućoj proslavi i prigodi.

Možete pretpostaviti da će ih čak i mržnja prema blagdanima upravo na kraju i romantično povezati.

netflix božićni filmovi

1. Let it Snow

Snimljen je po istoimenom best-seller romanu Maureen Johnson, Johna Greena i Lauren Myracle. Uz Greenov potpis kao jednog od najpopularnijih YA autora, ne čudi da su očekivanja bila visoka.

Film Let It Snow prozvan je ugodnim klišejem koji uspješno funkcionira zahvaljujući izvrsnom ansamblu i pravoj količini blagdanskog raspoloženja. Priča je sljedeća: Snježna oluja pogodi mali grad na hladno božićno veče, utječući na prijateljstva, ljubavne živote i budućnost nekoliko maturanata. 

PS: Za sve one koji nisu ljubitelji romantičnih komedija sastavili smo i listu najboljih božićnih filmova koje ćemo, opet i opet, rado pogledati. Također, tu je i lista sjajnih, ali netipičnih božićnih filmova. Na kraju, ako ste spremni za filmski maraton na linku donosimo naše prijedloge Za svakog ponešto.

Foto: IMDb

Učitati još
Zatvori