Malo drugačiji i skroz ludi božićni filmovi koji  nemaju veze s romantikom
Malo drugačiji i skroz ludi božićni filmovi koji  nemaju veze s romantikom

Malo drugačiji i skroz ludi božićni filmovi
koji nemaju veze s romantikom

O najboljim božićnim filmovima već smo vam pisali, a okupili smo i sve božićne filmske klasike na jednom mjestu. Međutim, nismo uvijek raspoloženi za klišej, božićnu romantiku. Zašto ne bismo večer rezervirali za gledanje malo drugačijih akcijskih, zabavnih i nezaboravnih božićnih filmova? Lampice i ljubav padaju u drugi plan, ali su zato akcija, neizvjesnost i smijeh u fokusu.

Ovo nam omiljeni drugačiji božićni filmovi smješteni u blagdansko doba ili na drugi način povezani s božićnim duhom.

Christmas Party

Office Christmas Party

U ovom potpuno kaotičnom i urnebesnom filmu glume Jason Bateman, Kate McKinnon, Jennifer Aniston i T.J. Miller. Nakon što Carol Vanstone vlasnica dijela tvrtke Zenotek otkrije da rezultati poslovanja nisu dobri, naredi svom neozbiljnom bratu Clayju da otpusti 40 posto radnika, makne božićnice i ukine tradicionalni party u uredu. Kako bi pokušao spasiti zaposlenike i sklopiti posao s prestižnim klijentom, Clay odlučuje nabaciti ogroman božićni party. No, stvari se itekako otmu kontroli i nastaje pravi Project X.

Umri muški

Die Hard

Akcijski film s Bruceom Willisom u glavnoj ulozi jedan je od najpopularnijih netipičnih božićnih filmova. Film prati njujorškog policajca Johna McClanea koji Badnjak provodi u Los Angelesu sa svojom obitelji. Na jednom svečanom domjenku u zgradi gdje njegova žena radi upada grupa terorista koje predvodi Hans Gruber (Alan Rickman). Teroristi uzimaju taoce, a cilj im je opljačkati trezor s novcem. Iako znaju da im je FBI za vratom, ne računaju na Johna McClanea.

the Night before

The Night Before

Otkačena komedija u kojoj su u glavnim ulogama Seth Rogen, Joseph Gordon-Levitt i Anthony Mackie. Radnja prati trojicu prijatelja iz djetinjstva koji se svake godine okupe na Badnjak kako bi se ludo proveli. Međutim, jedan od njih uskoro će postati otac i moraju se suočiti s tim da je ovo njihov posljednji ludi provod. I žele ga učiniti najluđim dosad.

Christmas With the Kranks

Radnja ove američke komedije prati bračni par Krank koji mrzi Božić. Velika obitelj i puno rodbine znači i ogroman trošak, a budući da ove godine njihova jedina kći vjerojatno neće biti kod kuće, Krankovi odlučuju preskočiti Božić i otići na krstarenje. S tim se nitko ne slaže, a plan im potpuno propadne kad im kći javi da ipak dolazi kući za Božić i to s novopečenim zaručnikom. Sad Krankovi moraju ekspresno osmisliti božićnu zabavu za pamćenje.

The Long Kiss Goodnight

Ovo je pravi božićni akcijski klasik. U špijunskom trileru glume genijalna glumačka lica Geena Davis i Samuel L. Jackson i idealan je odabir za one koji zapravo ne vole božićne filmove. Božić je upleten u radnju onoliko koliko je potrebno da ovo zovemo božićnim filmom. Radnja prati Samanthu Caine, učiteljice i samohranu majku koja pati od gubitka pamćenja nakon nesreće i ne može se sjetiti posljednjih osam godina života. Zapošljava detektiva Mitcha (Jackson) kako bi joj pomogao otkriti što se događalo svih tih godina, a šokirani su kad otkriju da je bila hladnokrvna profesionalna ubojica.

The nightmare before Christmas

The Nightmare Before Christmas

Animirani film The Nightmare Before Christmas još je jedan crtić stvoren za ovo doba, a dovoljno je otkačen da zainteresira i one kojima ne treba sve biti u božićnom štihu. Jedan od najboljih i kultnih uradaka Tima Burtona malo je ‘pomaknuti’ crtić, pomalo jeziv, no i prekrasan u isto vrijeme. Radi se o pravoj animiranoj poslastici, posebno za ljubitelje estetike ovog karakterističnog režisera.

Scrooged

Scrooged

Inspirirano Dickensovom knjigom, Scrooged donosi priču o hladnokrvnom i ciničnom direktoru TV programa. Svojim je ponašanjem sve važne ljude u svom životu odgurnuo od sebe pa tako i ženu koju voli, Claire Phillips. Nakon što da otkaz svom zaposleniku, Franka počinju opsjedati duhovi koji ga žele natjerati da se osvrne na svoju prošlost i nauči iz grešaka.

Trading Places

Film Trading Places u glavnim ulogama donosi Eddieja Murphyja i Dana Aykroyda. Radnja prati braću Duke, vlasnike velike firme koji imaju različite stavove o svemu u životu. Odlučuju se za neobičan eksperiment u kojem će natjerati dvoje ljudi da zamijene živote. Životne stilove tako mijenjaju uspješni poduzetnik Louis Winthorpe koji uživa sav luksuz koji poželi. S druge strane, Billy Ray Valentine živi kao prosjak od danas do sutra.

Foto: IMDb

Učitati još
Zatvori