Sedam jako zanimljivih novih filmova na Netflixu koje planiramo pogledati u svibnju

Sedam jako zanimljivih novih filmova na Netflixu koje planiramo pogledati u svibnju

novi-filmovi-2021.-2022.-Woman-on-the-Window
Woman in the Window

Nedavno smo vam donijeli popis novih serija koje u svibnju bingeamo, a kad pogledamo favorite, imamo filmskih sedam noviteta na Netflixu kojima ćemo si uljepšati večeri provedene na kauču. Konačno će nam biti dostupan film s oscarovkom Amy Adams koji čekamo već mjesecima, ali i novo ostvarenje redatelja Zacka Snydera. Koji sve filmovi u svibnju 2021. zvuče zanimljivo i zasigurno će se pronaći na našoj listi?

Woman in the Window

Jedan od najvažnijih bestsellera moćna je knjiga prepuna spletki – The Woman in the Window autorice A.J. Finn oduševila je kritiku i publiku. Već dugo iščekujemo filmsku inačicu knjige koja je bila odgođena, sve dok ju nije otkupio Netflix. Streaming gigant od 14. svibnja prikazuje krimić s Amy Adams u glavnoj ulozi. Adams glumi Annu Fox, ženu koje je u vječitoj borbi sa svojim izraženim strahovima koji joj definiraju život. Njezini se dani počnu svoditi na promatranje okoline i susjeda i tako postaje svjedokinjom brutalnog ubojstva.

Monster

filmovi-za-ekipu-Monster

Netflix je izbacio još jedan uzbudljiv naslov, sudsku dramu Monster u kojoj glume brojna popularna lica kao što su Jennifer Hudson, Kelvin Harrison Jr., ASAP Rocky, John David Washington i mnogi drugi. Film prati 17-godišnjeg Stevea, uspješnog studenta koji je imao velike planove za budućnost, ali isti nestaju kad ga optuže za ubojstvo. Tu počinje jeziva priča o tome kako je od studenta filma na elitnom koledžu završio u sudskoj trakavici i borbi zbog koje potencijalno može cijeli život provesti iza rešetaka.

Late Night

filmovi za ekipu - Late Night cover

Iako je Late Night izašao 2019. godine, od ovog ga mjeseca možemo gledati na streaming divu. Američka dramedija nastala je u produkciji poznate komičarke Mindy Kaling i dobila nominaciju za Zlatni globus u kategoriji najbolje komedije ili mjuzikla. Radnja prati popularnu TV voditeljicu koja, kako bi izbjegla otkaz i sudbinu već dosadnjikave TV zvijezde, zapošljava novu autoricu za svoj show. Glavne uloge tumače Emma Thompson i Kaling, a pridružuju im se Hugh Dancy, Max Casella, Amy Ryan, John Lithgow i drugi.

Ferry

Uskoro nam stiže i film fokusiran na Ferryja Bourmana (Frank Lammers), narko bossa iz serije Undercover koja je izašla 2019. godine. Zapravo se radi o filmskom prekvelu serije koji je smješten u Amsterdam 2006. godine. Ferry tada radi za šefa narko mafije Ralpha Brinka koji mu uskoro postaje i mentor. Kad dođe do velike pljačke u kojoj je Ralphov sin ozlijeđen, Ferry je poslan u misiju traženja počinitelja. Taj ga put vodi u mjesto u kojoj je ostavio svoju obitelj godinama ranije, a taj reunion stavlja Ferryjev cilj i odanost bandi pod upitnik. Film bi trebao izaći 14. svibnja.

Army of the Dead

Uz film Woman in the Window, Army of the Dead vjerojatno je najjači Netflixov adut ovog mjeseca. Ponajviše zato što je ovo prvi projekt Zacka Snydera nakon filma Zack Snyder’s League of Justice koji je u ožujku izašao na HBO GO-u. U njegovom novom filmu glavnu ulogu igra Dave Bautista, a pridružuju mu se Ella Purnell, Ana de la Reguera, Omari Hardwick, Theo Rossi i drugi. Radnja je smještena u Las Vegas u kojem grupa plaćenika pokušava izvesti veliku pljačku casina za vrijeme napada zombieja. Od 21. svibnja moguće ga je gledati na Netflixu.

Oxygen

Za samo dva dana u ponudu streaming servisa stiže film Oxygen u američko-francuskoj produkciji. Odlične su to vijesti za obožavatelje žanrovskog miksa trilera i science fictiona koji potpisuje Alexandre Aja, autor i redatelj popularnih horor filmova kao što su Crawl i Piranha 3D. U glavnoj ulozi gledamo Melanie Laurent, francusku zvijezdu Tarantinovog filma Inglourious Basterds. Film je koncipiran kao klasičan triler u kojem vrijeme otkucava, a Laurentin lik zatočen je u jezivoj kabini u kojoj joj s vremenom ponestaje kisika. Ona se ne sjeća tko je i kako je završila tamo i kako bi se oslobodila mora prvo prekopati svoja sjećanja i tako pronaći način kako pobjeći. Film izlazi 12. svibnja.

Mystic River

Filmovi u svibnju 2021. godine nisu samo noviteti. Mystic River potresna je i slojevita drama koja na sjajan način priča priču o misteriji mučke smrti jedne djevojke, a koje rasvjetljava i osobne tragedije ljudi koji su svjedoci njezina ubojstva. Isto tako, precizno psihološki razrađeni likovi otvaraju brojna pitanja, uglavnom bez odgovora – poput potrebe za osvetom, vlastite traume i odnos prema prijateljstvu. Iako nije novi naslov, svakako ga se isplati pogledati. U filmu glume Sean Penn Kevin Bacon, Laura Linney, Laurence Fishburne i druga poznata imena.

Foto: IMDb, Netflix, Warner Bros.

Učitati još
Zatvori