Journal Man: Dva dana dijele nas od filma ‘Zack Snyder’s Justice League’

Journal Man: Dva dana dijele nas od filma ‘Zack Snyder’s Justice League’

Samo nas dva dana dijele od jedne od najvažnijih filmskih premijera godine ! Na HBO GO stiže dugoiščekivani film ‘Zack Snyder’s Justice League’ koji je vjerojatno najnapetiji filmski naslov među ljubiteljima DC-jevih junaka. Glumačka postava dovoljna je sama po sebi da se o premijeri neprestano piše – Gal Gadot kao Wonder Woman, Ben Affleck kao Batman, Henry Cavill kao Superman, Jason Momoa kao Aquaman, Ray Fisher u ulozi Cyborga te Ezra Miller kao The Flash. Baš svi veliki superjunaci u jednom filmu koji je puno više od još jedne DC-jeve priče.

Zack Snyder trenutno je jedno od najinteresantnijih lica u svijetu filma i da netko drugi potpisuje ovu priču – ne bi ju zahvatio toliki hype kao što je.

Veliki povratak Zacka Snydera

Film koji izlazi 18. ožujka nije originalni ‘Justice League.’ Taj je film izašao još 2017. godine, a popratilo ga je potpuno razočaranje. Filmaš, redatelj Zack Snyder nije ga dovršio, već je na samom kraju snimanja odlučio odustati. Njegova je vizija ‘Just Leaguea’ bila sasvim drugačija od samog početka snimanja – i kad govorimo o estetici i o samoj radnji. Popularni redatelj tragično je izgubio kćer u ožujku te godine zbog čega je odlučio potpuno napustiti ‘Justice League.’ Zamijenio ga je Joss Whedon – filmaš iza Marvelovih kultnih ‘Avengersa’ čime su obožavatelji prvotno bili zadovoljni.

Film koji gotovo nismo dobili priliku vidjeti

https://www.youtube.com/watch?v=hih11rikQNs

Whedon je, ipak, odlučio ispočetka snimiti velik dio filma, a rezultat je bio potpuni promašaj. Nekih Snyderovih likova nije uopće bilo, izostao je njegov stil i način snimanja – iz mračne priče Whedon je ‘Justice League’ pretvorio u nešto skroz drugačije i ‘premlako’ za obožavatelje. Baš svi su zahtijevali da izađe Snyderova inačica priče.

Snyderova prva snimljena verzija postala je gotovo filmski mit, nitko nije znao što se u potpunosti dogodilo s njom, postoji li uopće.

Započela je cijela kampanja na društvenim mrežama koja je tražila da konačno prikažu pravu verziju filmu, a pritisak na studio Warner Bros. postao je toliki da su morali donijeti odluku.

Upravo su zato vijesti o izlasku filma ‘Zack Snyder’s Justice League’ odjeknula kao mala bomba među obožavateljima tog svijeta superheroja.

‘Zack Snyder’s Justice League’ – po čemu se razlikuje?

‘Zack Snyder’s Justice League’ u mnogočemu se razlikuje od filma iz 2017. godine. Likovi koje je Whedon izbacio sad se vraćaju zbog čega će radnja otići u potpuno drugačijem smjeru. Film traje nevjerojatna četiri sata!

Zack Snyder's Justice League - Jared Leto

Odlučan u namjeri kako bi se uvjerio da Supermanova (Henry Cavill) ultimativna žrtva nije bila uzaludna, Bruce Wayne (Ben Affleck) se udružuje s Dianom Prince (Gal Gadot) kako bi okupili tim metaljudi koji će zaštititi planet od nadolazeće prijetnje katastrofalnih razmjera. Ispostavlja se da je taj zadatak teži no što je Bruce pretpostavljao, s obzirom da se svi članovi tima moraju suočiti s demonima svoje prošlosti da bi nadišli ono što ih koči, kako bi se najzad ujedinili u ovu iznimnu ligu heroja. Nakon što se Batman (Affleck), Wonder Woman (Gadot), Aquaman (Jason Momoa), Cyborg (Ray Fisher) i The Flash (Ezra Miller) udruže, možda je već prekasno za spas planete od Steppenwolfa, DeSaada i Darkseida i njihovih strašnih namjera.

Foto: IMDb

Učitati još
Zatvori