Netflixova trenutno najgledanija serija, 3 Body Problem, podijelila je gledatelje i fanove knjige
Netflixova trenutno najgledanija serija, 3 Body Problem, podijelila je gledatelje i fanove knjige

Netflixova trenutno najgledanija serija, 3 Body Problem, podijelila je gledatelje i fanove knjige

Nova Netflixova znanstveno-fantastična serija, 3 Body Problem stigla je prošli tjedan i trenutno je jedan od najgledanijih naslova na toj platformi. Riječ je o seriji koja se poigrava s vremenskim petljama, dimenzijama i stvarnošću. Već smo joj predviđali da će biti hit kada je tek došla, a tome je uvelike pomoglo i kada vidite tko stoji iza serije.

3 Body Problem

O čemu je riječ?

Priča počinje 1960-ih u Kini kada jedna mlada žena donese odluku koja odjekne vremenom i prostorom do današnjeg vremena. Zatim upoznajemo usku grupu znanstvenika koji moraju udružiti snage s detektivom kako bi spasili čovječanstvo od velike prijetnje jer zakoni prirode su se kompletno poremetili. Tako zapravo pratimo nekoliko timelineova kroz nekoliko kontinenata. Imamo Kulturnu revoluciju u Kini u 60-ima, Oxford u Engleskoj u sadašnje vrijeme i Ujedinjene Narode u New Yorku. 3 Body Problem je prava znanstveno-fantastična drama sa slojevitim misterijama i radnjama te pričom o ljudskoj povezanosti.

Kreatori ove serije su David Benioff i D.B. Weiss koji su poznati po kreiranju jedne od najboljih i najpopularnijih TV serija svih vremena – Igre prijestolja. Baš kao i Igra prijestolja, i 3 Body Problem je nastala prema knjizi, odnosno slavljenoj trilogiji kineskog autora Cixina Liua. Radimo sve što je u našoj moći kako bismo oživjeli ovu priču na najbolji, najutjecajniji način moguć. No čitanje knjiga nije preduvjet za razumijevanje ili uživanje u seriji, rekao je Weiss.

Benioff i Weiss nisu jedini dio Igre prijestolja povezan s 3 Body Problem. Što se tiče glumačke postave, čine ju i neki glumci Igre prijestoljaJohn Bradley, Liam Cunningham i Jonathan Pryce, a pridružuje im se i Eiza Gonzalez te neki manje poznati glumci.

3 Body Problem

Oduševila gledatelje, ali ne i fanove knjige?

3 Body Problem već nazivaju jednom od bolji znanstveno-fantastičnih serija u zadnje vrijeme. No, komentari su podijeljeni kada je riječ o onima koji nisu pročitali knjigu na kojoj je temeljena te onima koji su fanovi knjige. Oni koji su u seriju ušli bez prethodnog znanja, oduševljeni su. 3 Body Problem je zanimljiva serija koja s napetošću drži na rubu stolca. Svijet izgrađen unutar serije na vrhuncu je, pun detalja i odličnog spajanja realizma i futurizma zbog kojeg istovremeno imate osjećaj poznatog, ali i vanzemaljskog.

Međutim, fanovi knjige nisu baš toliko zadovoljni pričom. Serija nije ostala toliko vjerna štivu koliko su kreatori tvrdili, a napravili su i neke, navodno besmislene promjene koje niti malo nisu služili priči. Još jedna primjedba išla je u prilog likovima. U seriji su nekoliko glavnih likova zapravo spojili u jedan lik te je fokus puno više na likovima, nego na priči. Ako pitate taj dio gledatelja – knjiga je puno bolja.

Foto: IMDb

Učitati još
Zatvori