Colin Farrell postao je privatni detektiv u novoj seriji koja ima neočekivan plot twist
Colin Farrell postao je privatni detektiv u novoj seriji koja ima neočekivan plot twist

Colin Farrell postao je privatni detektiv u novoj seriji koja ima neočekivan plot twist

Nakon što nam je stigla vijest kako ćemo na jesen dobiti seriju The Penguin u kojem poznatog zlikovca glumi Colin Farrell, glumac nas je počastio još jednom zanimljivom ulogom. Naime, na Apple TV+ je izašla nova krimi serija – Sugar. Glavnu ulogu igra upravo Farrell. Serija će možda mnogima proći ispod radara, no kritičari je već hvale zbog klasičnog film-noir ugođaja, odličnog Farrella te nepredvidljivog plot twista na kraju. Evo o čemu je riječ.

Sugar

Netipična krimi drama

Sugar prati privatnog detektiva Johna Sugara (Farrell). Jako voli filmove, ali i pomagati potrebitima. Nakon što riješi jedan slučaj u Tokiju, vraća se u Los Angeles. Tamo ga kontaktira poznati hollywoodski producent Jonathan Siegel. Njegova unuka Olivija oteta je i Siegel traži njegovu pomoć. Iako je filmofil John u početku zanesen slavim producentom, prihvati slučaj te pomalo počinje upoznavati ostatak obitelji – Jonathanovog sina i Olivijinog oca Bernieja, te njegovog sina Davida. Također stvori kompleksan odnos s Berniejevom bivšom suprugom i bivšom rock zvijezdom Melanie s kojom često ispija viskije u ekskluzivnom baru.

Ono što seriju čini zanimljivijom je i to da John Sugar nije tipični privatni detektiv kakve smo navikli gledati. On ima optimističan pogled na svijet, mrzi nasilje iako je okružen njime, pokušava biti u prijateljskim odnosima sa svima koje upozna te stalno baca filmske reference, čak i onda kada to nije prikladno. Uz slučaj koji je preuzeo, u privatnom životu John je počeo patiti od tremora i neuroloških epizoda koje bi mogle utjecati na njegov posao.

Izvrsni Colin Farrell

Nije strano da je Farrell jedan od glumaca koji je iz bad boy reputacije uspio prijeći u glumca čijoj se karijeri divimo. Kritičari njegovu izvedbu Johna Sugara nazivaju najboljom stvari u samoj seriji. Ne pokušava oponašati one koji su ovakve uloge imali prije njega, niti pokušava biti detektiv kojeg je glumio u True Detectivu. Svoj prirodnu karizmu koju ima kao Colin Farrell odlično je ukomponirao u enigmatičnog Johna Sugara. Ovo je prije svega Farrellova serija. Iako ostatak glumačke postave briljira, svi oni su zapravo u službi njegovog lika.

A ostatak te glumačke postave čine poznati glumci koji su ostvarili značajan televizijski uspjeh. Tu su Amy Ryan (The Wire, The Office), Kirby (The Good Place), Anna Gunn (Breaking Bad) te James Cromwell (Succession). Redateljsku palicu je preuzeo Fernando Meirelles, brazilski redatelj poznat po režiranju kultnog filma City of God te The Two Popes

Sugar zvuči kao malo drugačija i napetija krimi-drama, a donosimo trailer u nastavku.

Foto: IMDb, Instagram (@appletv)

Učitati još
Zatvori