Stiže nam film kojeg bi se i glavna glumica najradije odrekla. Navodno je toliko loš
Stiže nam film kojeg bi se i glavna glumica najradije odrekla. Navodno je toliko loš

Stiže nam film kojeg bi se i glavna glumica najradije odrekla. Navodno je toliko loš

Pred nama je slučaj filma koji je osuđen na propast i bez da se pojavio pred gledateljima. Riječ je o Madame Web, novom filmu o superherojima koji je direktno inspiriran istoimenim likom iz Marvelovih stripova.

Kako je istaknuto u najavi, za razliku od tipičnog žanra, Madame Web priča samostalnu priču o podrijetlu jedne od najzagonetnijih Marvelovih junakinja – Cassandre Webb, bolničarke koja stječe nadnaravne sposobnosti…

Madam Web
Madam Web

Najgori film o superherojima?

Naslovna uloga povjerena je Dakoti Johnson, kojoj se pridružuju Sydney Sweeney, Isabela Merced i Emma Roberts. Premda je okupljena sjajna glumačka ekipa, film je u prvim danima prikazivanja prikupio mahom negativne kritike.

One se prvenstveno odnose na loše razrađen scenarij i osrednju izvedbu zvjezdane postave. Neki idu toliko daleko da ga nazivaju i najgorim filmom o superherojima ikad snimljenim. Ova osuda je možda ipak prejaka, ali sasvim je jasno da je ovo još jedno loše ostvarenje žanra koji rapidno gubi popularnost.

A toga je itekako bila svjesna Dakota Johnson koja je u najavama isticala kako ni sama nije sigurna da je obavila dobar posao te da će rezultat biti zadovoljavajuć. Sumnju u vlastite sposobnosti, kao i uspjeh filma, iznijela je osvrnuvši se na svoje iskustvo rada s plavim ekranom za CGI efekte, a isto je okarakterizirala kao – psihotično.

Madam Web
Madam Web

Silver lining

Nije velika utjeha gledateljima, ali renomirani  filmski kritičari ističu kako Madam Web ipak nije najgori Spider Manov spin off (tu su ulogu  namijenili filmovima Venom i Morbidus). Također, napominju i kako nije sve za plakanje, film bi vas na trenutke mogao i nasmijati. Razgovori jesu otrcani, ali na momente funkcioniraju.

Je li dosta toliko loš? U ovu tvrdnju moći ćete se uvjeriti sami jer film Madam Web u domaća kina stiže u četvrtak, 15. veljače. Njegov najavni video čeka vas u nastavku:

Foto: IMDb, Promo

Učitati još
Zatvori