Ovi će filmovi u vama pobuditi emocije, a možda pustite i suzu
Ovi će filmovi u vama pobuditi emocije, a možda pustite i suzu

Ovi će filmovi u vama pobuditi
emocije, a možda pustite i suzu

Ako dane pred nama provodite u okrilju svoga doma i poželjeli ste pogledati film koji će u vama pobuditi emocije, na pravom ste mjestu. Sastavili smo listu od pet naslova koji donose priče o ljubavi, prijateljstvu i oprostu. Emotivni filmovi s našeg popisa čekaju vas na Netflixu.

All the bright places

All The Bright Places

Roman Jennifer Niven Sva radosna mjesta književni je predložak filma All The Bright Places. Priča je to o dvoje potpuno različitih mladih ljudi koje je na neobičan način povezala smrt. Hoće li svjetlost koju pronalaze jedno u drugom biti dovoljna da ih spasi od tame u njima samima? Odgovor na ovo pitanje doznajemo u filmskim minutama koje su obilježene sjajnim glumačkim interpretacijama mladih talenata – Elle Fanning i Justicea Smitha.

tick tick boom

tick, tick… BOOM!

Američki je biografski glazbeni film iz 2021. godine ujedno je i dugometražni redateljski debi Lin-Manuela Mirande. Velika prednost film Tick, tick… BOOM!  zasigurno je fantastična glumačka rola Andrewa Garfilda, koja mu je priskrbila i nominaciju za Oscara. Priča je to o strahu od neuspjeha, nevjerom u vlastite sposobnosti i krizama koje i sami svakodnevno prolazimo.

Miracle in Cell No. 7

Miracle in Cell No. 7

Službenog imena Koğuştaki Mucize, drama Miracle in Cell No. 7 je službena adaptacija istoimenog južnokorejskog filma iz 2013. godine. Premda koristi istu premisu, donosi značajne promjene u priči, likovima i samom tonu filma. Iste su se pokazala pravim uspjehom jer je film uspješno privukao gledatelje sjajnom interpretacijom priče o snazi ljubavi oca i kćeri.

Kodachrome

Kodachrome

Nadahnut člankom izašlim u  New York Timesu, Kodachrome je ultimativna priča o pomirenju oca i sina. Posljednji dani života cijenjenog fotografa isprepleli su se s posljednjim danima rada cijenjenog sustava za razvijanje fotografija poznatog kao Kodachrome. Na simboličkoj razini priča je ovo o pripremi za odlazak na drugi svijet.

Stepomom

Stepmom

Na našem popisu filmova koji će vam zasigurno razgaliti srce našao se i Stepmom, obiteljska drama u kojoj su glavne uloge povjerene Juliji Roberts i Susan Sarandon. Radnja prati neizlječivo bolesnu ženu koja se suočava s novom ljubavnicom svog bivšeg muža, koja će uskoro biti maćeha njihovoj djeci. Dirljiva je to priča o pomirenju s vlastitom sudbinom koju rado gledamo iznova.

Foto: IMDb

Učitati još
Zatvori