Izvrsni emotivni filmovi na Netflixu za koje morate pripremiti maramice

Izvrsni emotivni filmovi na Netflixu za
koje morate pripremiti maramice

Kad smo već pogledali najbolje komedije ikad o kojima smo pisali ovdje, zašto se ne bismo bacili na brojne izvrsne drame koje trenutno možemo pogledati na Netflixu? Najbolji tužni filmovi ponekad nam jednostavno odgovaraju raspoloženju, odlični su za sklupčati se pod dekicom, a većina ih donosi zaista nevjerojatne priče.

Emotivni i najbolji tužni filmovi dotiču se brojnih tema; od netipičnih ljubavnih veza preko odnosa s obitelji pa i mentalnih i ostalih bolesti. Zasigurno će nam ostaviti gorak okus u ustima, ali svakako ih vrijedi pogledati.

The Notebook

Film The Notebook postao jedan od najslavnijih ljubavnih filmova, a Ryan Gosling i Rachel McAdams postali su omiljeni hollywoodski par. Izašao je 2004. godine, a snimljen je po istoimenom romanu Nicholasa Sparksa. The Notebook danas ima status ljubavnog klasika, a govori o mladom ljubavnom paru koji po društvenim standardima ‘ne pripada’ zajedno. Bez sumnje će vam trebati maramice jer se film dotiče i demencije u starijoj dobi i obiteljskih odnosa.

Room

Film koji je bio nominiran za četiri Oscara govori o zatočeništvu majke i 5-godišnjeg sina koji poznaje vanjski svijet samo preko TV-a. Brie Larson osvojila je zlatni kipić za ulogu majke koja za svog sina stvara cijeli mikrokozmos unutar sobice. Film je jednostavno tužan od početka do kraja, ali istovremeno izuzetno napet i zanimljiv.

Lion

Drama iz 2016. godine bila je nominirana za čak šest Oscara, a između ostalih i za najbolji film. Lion predstavlja definiciju bitter-sweet filma u kojem, uz teške scene koje su nama izmamile suze na lice, postoji i niz prekrasnih, emotivnih i sretnih prizora. Film je snimljen po istinitoj priči o petogodišnjem dječaku Saroou koji je zaspao u vlaku i izgubio se stotinu kilometara daleko od svoje obitelji u Indiji. Posvojio ga je imućni par, ali dvadeset godina kasnije želi pronaći svoju izgubljenu obitelj. U filmu glume i izvrsni Dev Patel, Nicole Kidman i Rooney Mara.

All the Bright Places

Ako ste raspoloženi za teen romantičnu dramu onda na Netflixu možete pogledati relativno novi film All the Bright Places koji je izašao krajem veljače. Temelji se na istoimenom romanu Jennifer Niven, a glavnu ulogu tumače Elle Fanning i Justice Smith. Tinejdžeri idu u istu školu i zajedno rade na školskom projektu. U njihovom se odnosu počinju kristalizirati utjecaji mentalnih bolesti u ljubavnim vezama i obiteljima, a glumačke izvedbe neće vas ostaviti ravnodušnima.

Newness

Interesantna romantična drama smještena je u moderni Los Angeles i poigrava se prikazom ljubavi u kulturi opterećenoj društvenim mrežama i idealima. Dvoje milenijalaca koje glume Nicholas Hoult i Laia Costa započinju vezu koja će vrlo brzo preispitati njihove psihičke granice. Online dating i otvorene veze samo su neki od ‘new age’ problema kojima se film bavi.

Roma

Dvosatna ‘Roma’ bila je apsolutni filmski hit režisera Alfonsa Cuarona koji ga je producirao, snimio i sudjelovao u montaži. Crno-bijeli prikaz odrastanja, inspiriran je djelomično i redateljevim životom u naselju u Mexico Cityju. Priča je to o dadilji, pripadnici Oaxaca pokrajine i indijanskog podrijetla, koja se zvala Liboria Rodriguez. Bitno je napomenuti da su glumci u većini filma naturščici – Cleo, glumi ju Yalitza Aparicio, mlada žena koja obavlja veliku većinu kućanskih poslova i njihovi gospodari i šefovi Sofia i Antonio (glume ih Marina de Tavira i Fernando Grediaga). Kada Antonio napusti Sofiju, što ona pokuša sakriti od djece, Cleo joj ostane pomagati oko djece i njezin privatan život postane marginaliziran i vrti se oko ovog druge obitelji o kojoj se brine. Dramatični događaji i razvoj situacije u jednoj i drugoj obitelji učine svoje kako bi se njihovi životi sudarili i isprepleli.

To The Bone

Filmovi i serije o poremećajima u prehrani uvijek su na tankom ledu, ali To the Bone ne glorificira anoreksiju, već ju prikazuje na vrlo surov način. Radnja prati mladu ženu, 20-godišnjakinja koja se bori s anoreksijom i ulazi u program netipičnog liječnika i terapeuta. Film je snimljen prema iskustvu redateljice Marti Noxon i pravi je rollercoaster emocija.

Foto: IMDb

Učitati još
Zatvori