Sastavili smo listu najboljih duhovitih kriminalističkih serija koje gledamo ovih dana
Sastavili smo listu najboljih duhovitih kriminalističkih serija koje gledamo ovih dana

Sastavili smo listu najboljih duhovitih kriminalističkih serija koje gledamo ovih dana

Pronalazak novih dobrih serija je nešto čemu se uvijek veselimo. Žanrovski, u današnje vrijeme možemo gledati svašta, a sa streaming platformama, nema što nam nije dostupno. Neki od najdražih žanrova kada je riječ o serijama su nam napeti krimići, ali volimo i komedije. Stoga nam savršeno legnu duhovite kriminalističke serije koje iz krimi trenutaka izvuku navele smijeha. Zato vam donosimo listu najboljih koje će vam se sigurno svidjeti.

duhovite kriminalističke serije

Only Murders in the Building

Sigurni smo da skoro svima prvo na pamet padne Only Murders in the Building kada se spomenu duhovite kriminalističke serije. Izvrsna Hulu serija koja je osvojila srca mnogih u svojoj glumačkoj postavi ima legende komedije Stevea Martina i Martina Shorta te glumicu i pjevačicu Selenu Gomez. Njih troje žive u istoj zgradi u New Yorku te su jednako opsjednuti true crimeom. Zaplet se dogodi kada slučajno bivaju upleteni u ubojstvo u svojoj zgradi. Serija je dobila pregršt pozitivnih kritika i već je nazivaju najboljom krimi-komedijom. Već su izašle tri sezone, a nove epizode možete pogledati i na STAR Channelu svakog četvrtka u 22 sata.

duhovite kriminalističke serije

Landscapers

Serija Landscapers jako je zanimljiva jer je zapravo riječ o istinitom kriminalističkom slučaju kojeg smo nakon gledanja serije odmah izguglali. Oskarovka Olivia Colman i David Thewlis glume pobožne i mirne supružnike koji postanu predmet istrage kada policija pronađe dva tijela zakopana u vrtu jedne kuće u Engleskoj. Riječ je o miniseriji od četiri epizode u kojoj se savršeno spaja komedija i kriminalistička priča. Landscapers jedan ozbiljan zločin prikazuje na čudan i quirky način kakvog još nismo vidjeli u nijednoj seriji. Službeni slogan serije glasi Savršen brak. Skoro savršen zločin. Seriju možete pogledati na HBO Maxu.

duhovite kriminalističke serije

Murderville

Netflixova Murderville više je komedija nego krimić, a ima zanimljiv koncept. Serija je zapravo improvizacija u kojoj komičar Will Arnett glumi ekscentričnog detektiva Terryja Seattlea koji se u svakoj epizodi upari s različitim celebrity gostom kako bi skupa istražili i riješili niz ubojstava. Celebrityji u seriji glume sami sebe, a neki od njih koji se pojavljuju su Conan O’Brien, Sharon Stone, Kumail Nanjiani, Annie Murphy i Ken Jeong. Improvizacija čini ovu seriju zanimljivom i različitom u svakoj epizodi, a Will Arnett je urnebesan.

duhovite kriminalističke serije

Framed! A Sicilian Murder Mystery

Serija koja vam je možda prošla ispod radara, Netflixova Framed! A Sicilian Murder Mystery je kao talijanska verzija Only Murders in the Building. Riječ je o dvojici tupavih TV tehničara koji igrom slučaja nabasaju na poprište ubojstva te zbog straha da će biti optuženi za nešto što nisu napravili, poduzimaju sve moguće korake. No, sve što naprave dovodi ih dublje i dublje u nevolje. Serija se na duhovit način ruga s mafijom i svime kriminalističkim što se povezuje s Italijom. Ovoj seriji morate dati priliku.

duhovite kriminalističke serije

Wednesday

Seriju Wednesday ne trebamo previše predstavljati. Nema tko je nije gledao, ali ne možemo je ne uvrstiti u listu najboljih duhovitih kriminalističkih serija. Wednesday prati poznatog lika iz Adams obitelji kao učenicu u internatu kojeg su pohađali i njezini roditelji. Kada je prošle godine izašla prva sezona, rušila je rekorde gledanosti, a njezinu glavnu zvijezdu, Jennu Ortegu učinila najpoželjnijom glumicom u Hollywoodu. Mračna Wednesday biva uvučena u misteriju koju pokušava riješiti dok joj se pridružuju brojni ekscentrični likovi. Druga sezona na dugo je odgođena zbog štrajka u Hollywoodu, no nadamo se kako će se brzo vratiti.

duhovite kriminalističke serije

American Vandal

Još jedna Netflixova serija, American Vandal je savršen spoj true crimea i satire. Napravljena je kao mockumentary te parodira Netflixove true crime uspješnice Making a Murderer i The Keepers. Riječ je o slučaju vandalizma u jednoj američkoj srednjoj školi u kojem je 27 automobila vandalizirano vulgarnim slikama. Sve istražuje dokumentarist Petar Maldanaldo, a posebno učenika Dylana Maxwella koji je optužen za vandaliziranje. Urnebesna serija za koju mnogi nažalost nisu čuli, American Vandal najbolja je parodija na true crime dosad.

Foto: IMDb, Netflix

Učitati još
Zatvori