Ovo su najbolje nove serije koje možete bingeati u jedan dan
Ovo su najbolje nove serije koje možete bingeati u jedan dan

Ovo su najbolje nove serije koje
možete bingeati u jedan dan

Filmovi možda postaju sve duži, ali su serije zato sve kraće. Rijetko koja će u sezoni imati preko 20 epizoda, kako je to bilo prije. Danas serije imaju 10-ak epizoda što omogućava brže gledanje, a uz toliko streaming platformi, zakopani smo raznim serijama za koje nemamo uvijek ni vremena. Srećom mi donosimo nove serije koje stignete bingeati i u jednom danu. Ovo je naš popis.

Extraordinary

U svijetu u kojem svi dobiju supermoć do 18. godine, Jan je 25-godišnjakinja koja još traži svoju. Lutajući u takovm zbunjujućem svijetu, naoružana samo s puno nade i očaja, Jen započinje svoju avanturu kako bi pronašla svoju supermoć. Ako vam se sviđaju filmovi poput Kick-Assa, onda ne smijete propustiti Extraordinary. Prepuna prepoznaljivog britanskog humora i satire, serija ima osam epoizoda koji traju oko pola sata. Tako da nećete imati problema s bingeanjem, a kad jednom krenete, nećete moći stati. Extraordinary se kroz Jeninu potragu za supermoći poigrava s trenutno dominantnim žanrom superheroja time da likovi u seriji imaju bizarne moći. Serija sadrži i klasične Walt Disneyjeve elemente poput sentimentalne buddy komedije i pobjede autsajdera. Najavljena je i druga sezona serije, tako da požurite pogledati prvu na Disney+ platformi.

Extraordinary
Extraordinary
Extraordinary

Tiny Beautiful Things

Također serija s osam epizoda od pola sata, Tiny Beautiful Things možete pogledati u nešto više od četiri sata na Disney+. Serija prati Clare (Kathryn Hahn) koja na nagovor prijateljice nevoljko pristane preuzeti posao kolumnistice za savjete pod imenom Dear Sugar. Clare drugima daje savjete unatoč tome što se njen vlastiti život raspada. Brak sa suprugom Dannyjem je u rasulu, a kći Rae ne želi pričati s njom. Njezina nekoć obećavajuća spisateljska karijera više ne postoji. Zato kad joj se pruži prilika da postane kolumnistica, Clare misli kako je ona posljednja osoba za taj posao. Nakon nekog vremena ipak shvaća da je možda potpuno kvalificirana. Dok joj čitatelji šalju pisma tražeći savjete, tjeraju je da se prisjeti vlastitih bolnih trenutaka poput smrti majke, svađe s bratom pa čak i groznog seksa u stražnjem uredu pogrebnog poduzeća. Ona iskopava ljepotu, borbu i humor u vlastitom životu kako bi pokazala da nas ne može spasiti, da su naše priče te koje nas u konačnici mogu spasiti.

Tiny
Tiny
Tiny

Mrs. Davis

U današnje vrijeme kada nam je sve dostupno i teško je smisliti seriju koja je originalna i neviđena, u spas dolazi Mrs. Davis. Ako samo pročitate sadržaj serije znat ćete o čemu pričamo. Naime, riječ je o časnoj sestri Simone koja se udruži sa svojim bivšim dečkom kako bi se borila protiv umjetne inteligencije pod imenom Mrs. Davis. Serija ima osam epizoda i dostupna je na HBO Maxu. U prvoj epizodi upoznajemo sestru Simone iz samostana u Nevadi koja sa strane ima hobi razotkrivanja nepoštenih mađioničara. Kada sazna za moćnu A.I. – Mrs. Davis, odluči je uništiti. Ona (ili “ono”, kako inzistira Simone) uporno pokušava doći do časne sestre, preko ljudskih “proksija” koji čuju njezin glas kroz slušalice. Serija je miks komedije, trilera, akcije i avanture, na jedan tren je ozbiljna na drugi šašava. Ali ono što je sigurno je da ćete do kraja navijati za ljude protiv strojeva.

Mrs Davis (2)
Mrs Davis (3)
Mrs Davis (1)

The Diplomat

Netflixova serija The Diplomat prati Kate Wyler, diplomatkinju koja uslijed internacionalne krize dobiva high profile posao. Za taj posao nije kompetentna te ima velike posljedice na njezin brak i političku karijeru. Ova politička drama nije toliko lagana kao ostatak serija s naše liste, ali je odlična za bingeanje. Sa svakom novom epizodom ostavlja vas u neizvjesnosti da samo jedva čekate gledati dalje. Za jedno gledanje će vam trebati oko sedam sati, tako da je savršena za gledanje na kišni vikend ili ako se samo želite odmoriti uz kvalitetnu seriju. Ono što The Diplomat čini zaista odličnim su njegove zvijezde Keri Russell i Rufus Sewell koji imaju nedvojbenu kemiju i užitak ih je gledati kako se svađaju i flertaju. The Diplomat će biti zanimljiv svakome koga pokreće intriga političkog svijeta.

The Diplomat (1)
The Diplomat (2)

Not Dead Yet

Na Disney+ možete u kratkom vremenu pogledati komediju Not Dead Yet koja prati Nell Serrano. Nell je odnedavno solo, švorc, osjeća se staro i pokušava oživiti život i karijeru koju je ostavila prije 10 godina. Svoju nekoć živu novinarsku karijeru, Nell je zamijenila pisanjem osmrtnica. U tome joj pomažu ni više ni manje nego sami mrtvaci s kojima može komunicirati. U ulozi Nell gledamo Ginu Rodrigez koju smo voljeli u Jane the Virgin, a u Not Dead Yet je jednako šarmantna. Sa svakom epizodom sve više se zaljubljujemo u Nell i njene prijatelje. Ovo je prava feel good serija koja je stvorena za bingeanje.

Dead
Dead

Foto: Netflix, Disney +, HBO Max

Učitati još
Zatvori