WAGatha Christie: Žena Waynea Rooneyja ima dokumentarac o nevjerojatnoj istinitoj priči
WAGatha Christie: Žena Waynea Rooneyja ima dokumentarac o nevjerojatnoj istinitoj priči

WAGatha Christie: Žena Waynea Rooneyja ima dokumentarac o nevjerojatnoj istinitoj priči

Ovaj mjesec smo dobili hit dokumentarnu seriju na Netflixu – Beckham. Serija je to koja prati život legendarnog engleskog nogometaša Davida Beckhama. Mnogi su osim njega, komentirali i njegovu suprugu Victoriu, bivšu članicu Spice Girlsa i modnu dizajnericu. Da je život supruge nogometaša nekad zanimljiviji od samog nogometaša dokazuje i nova dokumentarna serija na Disney+. Riječ je o dokumentarcu Coleen Rooney: The Real Wagatha Story. Evo što sve znamo.

Coleen Rooney

Slučaj koji je dominirao u medijima

Coleen Rooney supruga je velikog engleskog nogometaša Waynea Rooneyja i poznata britanska medijska ličnost. Dokumentarac prati vrlo zanimljiv slučaj koji se dogodio prošle godine, a bio je jedan od medijski najpraćenijih u Velikoj Britaniji. Ako niste upućeni, evo kratko objašnjenje.

Kada je 2019. godine Coleen Rooney počela primjećivati da su objave s njezinog privatnog Instagram profila leakeani u britanski tabloid magazin The Sun, imala je svoje sumnje tko bi mogla biti osoba koja to radi. Njezin suprug Wayne joj je rekao da smo obriše profil, no nije ga poslušala. Umjesto toga, Coleen se samostalno bacila u istragu i smislila odličan plan. Coleen je odlučila nekoliko mjeseci na Instagram storyjima svog privatnog profila objavljivati lažne priče, no onemogućiti svima da ih vide osim jedne osobe.

Coleen Rooney

Priče koje je izmislila bile su da će sudjelovati u TV emisiji Ples sa zvijezdama, da su ona i Wayne otputovali u Meksiko na kontroverznu medicinsku proceduru gender selection u očaju da nakon četiri dječaka, dobiju curicu te da im je podrum u kući poplavio. Sve te objave pogledala je samo jedna osoba, a ubrzo su se i sve tri pojavile u The Sunu. Baš onako kako je Coleen planirala. Nakon što je bila sigurna da ima krivca, sve je objavila na društvenim mrežama i otkrila da je osoba koja leaka priče tabloidu ni više ni manje nego Rebekah Vardy, supruga još jednog engleskog nogometaša, Jamiea Vardyja.

Ono što je uslijedilo je suđenje koje je dominiralo u medijskim stupcima u Velikoj Britaniji. Rebekah Vardy odmah je negirala da je ona krivac te tužila Coleen za klevetu.

Wagahta Christie

Upravo to suđenje je i predmet novog dokumentarca. Ishod suđenja je bilo da je Rebekah izgubila jer je sutkinja dosudila kako su Coleenine optužbe ipak istinite. Rebekah je trebala Coleen platiti 1,5 milijun funti. Javnost je cijeli slučaj nazvala Wagatha Christie, domišljat naziv koji spaja riječ WAG (akronim za wives and girlfriends) koji se u engleskoj koristi za supruge i djevojke nogometaša, te Agathu Christie, poznatu britansku spisateljicu krimića. Naziv je nastao zbog Coleeninog detektivskog načina otkrivanja istine.

Coleen Rooney

Coleen Rooney: The Real Wagatha Story kroz tri epizode prati cijeli slučaj iz perspektive same Coleen. Dokumentarnu seriju nazivaju neodoljivo zabavnom, a Coleen iskrenom i nepretencioznom ženom. Serija je priča o zaštiti privatnosti i tome kako je svi zaslužuju, neovisno o količini popularnosti. Wagatha Story sadrži sve: zabavu, tračeve i intrige.

Foto: Profimedia, Instagram (@coleen_rooney)

Učitati još
Zatvori