Ovaj vikend svi gledaju dokumentarac o Beckhamu. Pogledali smo ga i mi, a ovo su najviralniji trenutci
Ovaj vikend svi gledaju dokumentarac o Beckhamu. Pogledali smo ga i mi, a ovo su najviralniji trenutci

Ovaj vikend svi gledaju dokumentarac o Beckhamu. Pogledali smo ga i mi, a ovo su najviralniji trenutci

Jedan od najvećih imena u nogometu, David Beckham dobio je svoju dokumentarnu seriju. Iako je često bio gost u raznim travel dokumentarcima, ovaj put poznati nogometaš ispričao je svoju životnu priču. Netflix je ugrabio priliku producirati dokumentarnu seriju nazvanu jednostavno – Beckham. Svi pričaju o njoj, a mi smo je i pogledali.

David Beckham

Od nogometnih početaka do braka s Posh Spice

David Beckham došao je od skromnih početaka u Istočnom Londonu do potpisivanja ugovora s Manchester Unitedom. Zbog svojih nevjerojatnih uspjeha u tom klubu, danas je smatran kao jedan od najboljih igrača Uniteda. Tamo je igrao 11 godina te klub doveo do statusa najboljeg nogometnog kluba na svijetu u to vrijeme. Javnost ga je često nazivala pretty boyjem, ali s vremenom je dokazao da je puno više od toga. To da je ugodan oku nije promaknulo ni jednoj od najvećih pop zvijezda u Engleskoj, Victoriji Adams iz grupe Spice Girls. Zbog braka s njom još više je punio medijske stupce, a danas su David i Victoria Beckham jedan od najomiljenijih celebrity parova. Dokumentarna serija donosi i uvid u njihov brak i četvero djece – Brooklyna, Romea, Cruza i Harper.

David Beckham

Beckham bez filtera

Kroz četiri epizode imamo obilje nostalgije, Beckhamove nogometne početke, nogometne velikane, a Posh i Becks rado razgovaraju o bilo čemu. Od vulgarnih skandiranja fanova, zloglasnog crvenog kartona, do njihovog matching ljubičastog outfita za vjenčanje. Dokumentarna serija pokazuje tko je čovjek iza imena Beckham. To je priča bez filtera o jednom od najslavnijih, ali na trenutke i najomraženijih sportaša svih vremena. Serija nije mogla proći ni bez nekih viralnih trenutaka.

Usponi i padovi

Prve dvije epizode su apsolutna 90s nostalgia i nevjerojatna priča o Beckhamovom skromnom početku. Dolazi iz obične radničke obitelji i od malena igra nogomet, u čemu ga je podržavao njegov otac, vjerni fan kluba Manchester United. Nikad nije mogao pomisliti da će jednog dana njegov sin igrati upravo za taj klub i to da će biti njegova najveća zvijezda. Beckham je kao tinejdžer sa 17 godina došao u Manchester United pod okrilje menadžerske legende Sir Alexa Fergusona. Ubrzo se istaknuo kao njegov najbolji igrač, titulu koju drži i dandanas. S nogometnim uspjehom i licem kakvog ima, Beckham je postao prava senzacija. Skupi auti, odjeća, satovi. Nema na što nije trošio. A onda je upoznao i Posh Spice.

 

David Beckham
David Beckham

Jedan od najviralnijih trenutaka iz serije dolazi upravo iz intervjua kojeg Victoria daje. Dok priča o tome kako su se ona i David povezali jer ‘oboje dolaze iz radničke obitelji’, ulazi David i natjera je da prizna kako ju je otac u školu vozio ni više ni manje nego Rolls Royceom. Prve dvije epizode zaista daju uvid u njihovu ljubav i to zašto su i dandanas jedan od najomiljenijih celebrity parova. No, uz toliko uspona, bilo je i dosta padova.

Najemotivnije scene su zasigurno one u kojima vidimo kakvo zlostavljanje je nogometaš trpio nakon što je dobio crveni karton na Svjetskom prvenstvu 1998. na utakmici koja je naposljetku značila kraj Engleske na prvenstvu. Svi su njega krivili, vulgarno mu skandirali, mediji su ga čak nazivali glupim, dobivao je prijetnje koje su uključivale njegovog tek rođenog sina Brooklyna. U to vrijeme kao da je bio najomraženiji čovjek u Britaniji.

@tmz

#VictoriaBeckham tried to claim she came from a "working class" family ... and #DavidBeckham was having none of it 😂

♬ original sound - TMZ

Glasine o varanju

Bi li dopustili danas da jedna nogometna zvijezda dobiva toliko nezasluženog hejta? Beckham u seriji napominje kako mu je mentalno stanje tada bilo najgore te da se tada jednostavno nije pričalo o mentalnom zdravlju. Zadnje epizode dokumentiraju njegov prelazak u Real Madrid i nešto što se najviše komentiralo kada je serija izašla. Riječ je o navodnom preljubu kojeg je Beckham počinio dok je Victoria bila u Engleskoj, a on u Španjolskoj. Medijski stupci su u to vrijeme brujili o tome, a Victoria je u seriji rekla kako je tada bila najnesretnija u životu. Selidba u Madrid bila je teška, a glasine o varanju poljuljale su im brak.

 

David Beckham

Zadnje dvije epizode vidimo i njihovu selidbu u Los Angeles kada je Beckham potpisao za LA Galaxy, druženje s Hollywood zvijezdama, njegovu mirovinu te kupnju kluba Inter Miami. Zapravo vidimo gorko-slatke godine sportaša koji završava svoju karijeru, ali će zauvijek voljeti igru od koje se ne može odviknuti. Nogomet je Davidu Beckhamu kao droga.

Oba Beckhama opisuju snimanje dokumentarca kao terapiju, no vjerojatno će serija biti jednako katarzična i za generaciju obožavatelja koji su još uvijek zadivljeni jednom od najboljih karijera koju nogometaš može imati.

Foto: Netflix, TikTok (@netflixes)

Učitati još
Zatvori