Znate li o čemu su sve društvene mreže brujale ovog tjedna?

Znate li o čemu su sve društvene
mreže brujale ovog tjedna?

Šekoranja-izlog-božić-2-2020

Kako biste lakše pratili šušur na svjetskoj, ali i domaćoj kulturnoj sceni, donosimo vam 7 stvari koje su obilježile protekli tjedan. Iza nas je možda prvi tjedan u kojem je kultura obilježena sve intenzivnijim božićnim ugođajem. Od prvih božićnih klasika koje slušamo bez prestanka do divnih filmskih i TV priča – ovo su događaji iz pop kulture, ali i umjetnosti o kojoj su brujale društvene mreže.

Cool…serija

U samo je nekoliko sati od premijere zasjela na visoko drugo mjesto na Netflixovoj trending listi, a ni mi nismo ostali imuni na šarmantnu seriju ‘Dash and Lily.’ Radnja nas vodi u božićni New York u kojem pratimo sasvim neobičnu ljubavnu priču koja se razvija preko jedne posebne bilježnice u kojoj si tinejdžeri Dash i Lily ostavljaju razne izazove i priče. Topla, dirljiva, a istovremeno duhovita za nasmijati se do suza – ‘Dash and Lily’ jedna je od serija koje bingeamo ovog mjeseca. Sve o novoj Netflixovoj priči otkrijte ovdje.

Cool…film

Ovog smo vas tjedna razveselili velikim popisom božićnih filmova koji stižu na Netflix. Neke od njih već sad možete pogledati, a do nekih odbrojavamo dane. Malo nas što stavlja u blagdansku vibru kao feel-good, jednostavni i zabavni filmovi pa cijeli popis pogledajte ovdje.

film-Wild-Mountain-Thyme

Osim toga, oduševila nas je vijest o novoj romantičnoj dramediji koja uskoro stiže u svjetska kina. Emily Blunt i Jamie Dornan postat će filmski par u filmu ‘Wilf Mountain Thyme.’ Radnja je smještena u Irsku, a film se vrti oko Anthonyja (Dornan) koji je pod stalnim pritiskom oca (kojeg glumi fantastični Christopher Walker) i njegovih prijetnji da će farmu na kojoj Anthony radi ostaviti njegovom bratiću Adamu (Jon Hamm). Istovremeno, Anthony uopće ne primjećuje da je njegova dugogodišnja najbolja prijateljica Rosemary (Blunt) već dugo zaljubljena u njega. Trailer pogledajte ovdje.

Cool…knjiga

Božićna knjiga ‘In a Holidaze’ je štivo tjedna uz koje će biti pravi gušt dočekati prve lampice i blagdanski ugođaj. Ako ste zainteresirani za pravu feel-good priču prožetu ljubavnom tematikom, onda je ‘In a Holidaze’ prvi izbor! Christina Lauren istaknula se kao autorica intrigantnih, zabavnih i pitkih naslova. Ova božićna knjiga nije iznimka i baš je zato čitatelji obožavaju. Po objavi u listopadu, knjigu su zatrpale pozitivne recenzije uz brojne hvale da je u pitanju drugačiji, svježi pristup romantičnoj božićnoj priči. Sve detalje o radnji i glavnim likovima otkrijte ovdje.

Cool…art

Ovih dana Zagrepčane je oduševio novi mural “Ježeva kućica” napravljen na trafostanici na Bundeku. Mladoj umjetnici Lori Elezović ovo je prvi takav rad (na velikom formatu) pa joj je stoga bio i svojevrsni izazov. Mural je samo prvi u nizu, a veselimo se i ostalim likovima iz omiljene nam knjige iz djetinjstva Branka Ćopića, kojima će biti ukrašene sve četiri strane trafostanice. Svi se murali crtaju povodom 70. rođendana teksta ‘Ježeva kućica’, a sve o tome kako je Lora likove oživjela na nešto drugačijoj površini istražite ovdje.

Cool…glazba

Billie Eilish krajem je tjedna izbacila novu pjesmu, singl ‘Therefore I Am’ koji je sasvim očekivano u kratkom roku postao mala senzacija. Na pjesmu je ponovno surađivala s Finneasom, svojim bratom također sve popularnijim glazbenikom i producentom. Pjesma je, kao i svaki put dosad, popraćena poprilično intrigantnim spotom.

Cool…event

Iako klasičnog Interlibera ove godine nije bilo, knjižare su se uspjele zasebno angažirati i ponuditi popuste na novija i starija izdanja. Izvrsna je to prilika bila za ljubitelje knjiga, a u nekima od knjižara i webshopova interliberski popusti još uvijek traju. Proučite gdje pronaći akcije na knjige, ali i koje best-seller knjige još samo danas možete nabaviti po najboljoj cijeni.

Cool…dizajn

Kad je dizajn interijera u pitanju, malo tko parira Saši Šekoranji. Ovog je tjedna predstavio svoj novi izlog u božićnom ruhu, a mi smo odmah zavirili i otkrili detalje uređenja. Dizajner nam je ispričao što ga je inspiriralo ove godine, kako je organizirao uređenje s obzirom na situaciju, ali i zašto izloga gotova da nije ni bilo. Cijeli priču o bajkovitom izlogu otkrijte ovdje.

Foto: Sanja Tušek, Vanja Babić, Instagram/Profil, IMDb

Učitati još
Zatvori