Knjiga tjedna: ‘In a Holidaze’ je neodoljiva božićna priča savršena za ušuškavanje pod dekicom

Knjiga tjedna: ‘In a Holidaze’ je neodoljiva božićna priča savršena za ušuškavanje pod dekicom

Ona prava božićna groznica već je iza ugla. Počeli smo s najboljim božićnim filmovima, polako se vrte glazbeni klasici, a vrijeme je da i Journalova knjiga tjedna dobije prvo božićno izdanje. Srećom, nedavno je izašla idealna knjiga za tu priliku. Božićna knjiga ‘In a Holidaze’ je štivo tjedna uz koje će biti pravi gušt dočekati prve lampice i blagdanski ugođaj.

Neobična feel good priča

Iako najljepši, Božić zna biti i potpuno kaotičan period godine. Najbolje to zna Maelyn Jones, 30-godišnjakinja koja je u pravoj krizi identiteta u blagdansko doba. Trenutno živi s majkom, prezire svoj posao, a uz to je još uvijek preko ušiju zaljubljena u prijatelja Andrewa. Rekli bismo da će Božić na omiljenom mjestu popraviti raspoloženje, ali budući da Maelyn zna da je to ujedno i posljednji Božić ikad koji će provesti u maloj kolibici u Utahu sa svojom obitelji, stvari postaju samo sve gore.

Nakon finalnog okupljanja u idiličnoj kolibi, Maelyn se potpuno očajna vraća kući. Mislima joj se vrti samo jedno pitanje: ‘što će me usrećiti?’ Škripanje guma i udarac prva su sljedeća stvar kojih se Mae sjeća kad se probudi ponovno u avionu za Utah. Dobila je šansu ispočetka proživjeti blagdane, ali zapela je u loopu koji je konstantno vraća u avion. Mae mora otkriti kako prekinuti taj začarani krug, u čemu griješi i kako konačno može pridobiti Andrewa.

Zabavno, toplo i neodoljivo štivo

Christina Lauren istaknula se kao autorica intrigantnih, zabavnih i pitkih naslova. Ova božićna knjiga nije iznimka i baš je zato čitatelji obožavaju. Po objavi u listopadu, knjigu su zatrpale pozitivne recenzije uz brojne hvale da je u pitanju drugačiji, svježi pristup romantičnoj božićnoj priči.

Formula ‘Groundhog Day’ odnosno začarani krug u kojem likovi zapinju i moraju pronaći način da ga prekinu već nam je vrlo dobro poznat. Međutim, baš kao što je to dokazala serija ‘Russian Doll’, tako i ova božićna knjiga dokazuje da se toj formuli još uvijek može pristupiti na inovativan pa i duhovit način.

Foto: Instagram, Amazon

Učitati još
Zatvori