Cooltura: Nominacije za Oscare, Grammyji i nova serija o kojoj svi pričaju – iza nas je genijalan tjedan

Cooltura: Nominacije za Oscare, Grammyji i nova serija o kojoj svi pričaju – iza nas je genijalan tjedan

dodjela-Grammyja-2021.-.-Beyonce

Svake vam nedjelje donosimo Coolturu – pregled svih interesantnih vijesti koje su nas veselile proteklih dana u svijetu kulture, pop kulture, umjetnosti i dizajna. Međutim, rijetki su tjedni kad se dogode baš ovakve genijalne vijesti, eventi i noviteti! U samo nekoliko dana gledali smo Grammyje, dočekali nominacije za Oscare, a dobili smo i jednu novu jako zanimljivu seriju na Netflixu koja ne silazi s liste najgledanijih.

Cool…serija

serija The One - Hannah Ware cover

Jeste li već pogledali novu Netlixovu seriju ‘The One’ koja donosi potpuno neobičnu priču? Serija je već neko vrijeme na listi najgledanijih na streaming divu, a bazira se na romanu Johna Marrsa i malo je drugačija krimi drama. Kombinira pitanje ljubavnih odnosa, tehnologije i ljudske psihologije, ali ju istovremeno možemo opisati i kao triler. Priča prati Rebeccu, bogatu poduzetnicu koja razvija bizarnu ideju da idealnog partnera možemo pronaći putem DNK-a. O čemu se točno radi i zašto bi vikend mogli iskoristiti da ju pogledate?

Cool…film

frances-mcdormand-nomadland-imdb

Veliki je tjedan iza nas u svijetu filma! Službeno počinje ona prava oskarovska groznica jer su nominacije za Oscara 2021. godine objavljene. Iako su mnogi bili ugodno iznenađeni (jer su ove nominacije po mnogočemu ušle u povijest), bilo je i onih filmova koji su, unatoč očekivanjima, ostali bez nominacije. Specijal Vožnja do Oscara otkriva vam baš sve o ovogodišnjoj dodjeli Oscara – kad će se održati, gdje i kako, ali i koji su filmovi najizgledniji pobjednici i baš svi drugi detalji.

Cool…knjiga

Ovog smo vam tjedna pisali i o jednoj izvrsnoj knjizi koja se našla na listama mnogih stranih medija kao najiščekivanija knjiga ove godine. Netflix je prava na nju već otkupio, a na seriji će raditi produkcijska kompanija Baracka i Michelle Obame! O čemu se točno radi i zašto ‘Firekeeper’s Daughter’ jedva čekamo nabaviti, pronađite ovdje.

Cool…glazba

dodjela-Grammyja-2021-Harry-Styles

Puno se ovih dana pričalo i o dodjeli Grammyja koja je dosad najbolji show odrađen u pandemiji – po mišljenju mnogih! Nakon dugo vremena, na dodjeli Grammyja vidjeli smo Beyonce koja je trijumfirala, a po nekoliko smo puta iznova gledali nastup uvijek izvrsnog Harryja Stylesa. Sve dobitnike i najzanimljivije trenutke pronađite ovdje!

Cool…art

Tisja Kljakovic_naslovna

Ilustracije i karikature Tisje Kljaković Braić često nam izmame osmijeh na lice. S autoricom smo već razgovarali o tome tko su zapravo njezini poznati ‘Oni’ i što ju inspirira za prikaz takvih životnih crtica. Odlične su vijesti što u „Art roomu“ Centra za mlade Bunker u Samoboru, Tisja prikazuje svoju izložbu „Oni“, kojom predstavlja prepoznatljive i simpatične crteže, kratke isječke iz života „njih dvoje“, a kojima je stekla popularnost i veliku naklonost publike. Što sve možete očekivati od izložbe pročitajte ovdje!

Cool…dizajn

Prekrasan dizajn interijera osvojio nas je u beogradskom studiju Boya Porcelain koji je nedavno preselio u novi prostor. Razgovarali smo s Bojanom Brkić koja nam je otkrila sve o svojim početcima, ali i planovima za budućnost, a usput nas pustila da zavirimo u divno uređen studio koji će vas inspirirati!

Foto: PR, Profimedia.hr, IMDb, Tisja Kljaković Braić, Liyle PhotographyLumina Images

Učitati još
Zatvori