Baš svi novi božićni filmovi na Netflixu koji će nam uljepšati ovu zimu

Baš svi novi božićni filmovi na Netflixu
koji će nam uljepšati ovu zimu

Božićna groznica i službeno nas je sustigla. Počinju se vrtjeti prve božićne pjesme, pristužu nam beauty adventski kalendari i polako počinjemo tražiti ono najukusnije recepte kojima ćemo uljepšati taj period godine. No, malo što nas stavja u blagdansku vibru kao što to čine božićni filmovi. Tradicionalno gledanje filma ‘Sam u kući’ neće izostati, ali ove godine Netflix nam je priredio pravi filmski maraton lijepih priča.

Božićni filmovi na Netflixu bit će nam glavna vikend zanimacija narednih tjedana i okupili smo ih sve na jednom mjestu.

Just Another Christmas

‘Just Another Christmas’ ponovno nam donosi poznatu shemu, ali kao što to obično biva s božićnim filmovima – nama nikad dosta. Brazilski film smješten je na Badnjak i u središte radnje stavlja čovjeka koji se budi jednu godinu kasnije bez ikakvih sjećanja na protekle mjesece. Konstantno se budi na istu noć sve dok se ne suoči sa stvarima u kojima je pogriješio i spasi sebe, svoje bližnje i atmosferu Božića. Film na Netflixu izlazi 3. prosinca!

Jingle Jangle

Za mnoge posebno uzbudljiv naslov koji nas podsjeća na filmske avanture iz djetinjstva je ‘Jingle Jangle’ koji dolazi 13. studenog. Mjesto radnje je veseli gradić Cobbletown, a u središtu priče je izumitelj Jeronicus Jangle (Forest Whitaker) koji izrađuje ekscentrične naprave i magične igračke. Kada mu bivši šegrt zlih namjera (Keegan-Michael Key) otme jedan od najuzbudljivijih izuma, pod svjetla reflektora stupa Jeronicusova unuka Journey (Madalen Mills) koja mora vratiti ukradeno i ponovno probuditi magiju u stanovnicima gradića.

Holidate

Božićni filmovi na Netflixu počeli su se redati filmom’Holidate’ kojeg možete odmah gledati. U filmu glavnu ulogu igra Emma Roberts, a pridružili su joj se i Luke Bracey, Jessica Capshaw, Kristin Chenoweth, and Frances Fisher. Radnja prati Sloane (Roberts) i Jacksona (Luke Bracey) koji mrze blagdane. Konstantno su sami ili izlaze na čudne spojeve, no kad se jednom ovo dvoje stranaca upozna na lošoj božićnoj proslavi, dogovore se da će biti partneri (Holidate) jedno drugom na svakoj idućoj proslavi i prigodi. Možete pretpostaviti da će ih čak i mržnja prema blagdanima upravo na kraju i romantično povezati. 

Alien Xmas

Uskoro dolazi i jedan simpatičan animirani filmski naslov. ‘Alien XMas’ je stop-motion božićni film koji možete pogledati i u društvu mlađe publike. Priča nas upoznaje s vanzemaljcima koji pokušavaju ukrasti Zemljinu gravitaciju i na taj način oteti cijeli planet. No, u obranu naše Zemlje stane mali vanzemaljac imenom X koji pokušava zaustaviti taj naum i širi božićni ugođaj i vrijednosti! Gledamo ga već 20. studenog.

Dolly Parton’s Chistmas on the Square

Da nam je netko prije 2020. godine rekao da ćemo gledati Dolly Parton kao anđela čuvara u božićnom mjuziklu, ne bi mu vjerovali. No, ‘Christmas on the Square’ zaista izlazi 22. studenog. Film nas upoznaje s Reginom Fuller, bogatašicom koja se nakon očeve smrti vraća u svoj rodni gradić i mora deložirati stanovnike kako bi prodala zemlju za igradnju velikog shopping centra. Sve se odvija uoči božićnih blagdana, a njezin anđeo čuvar koju glumi legendarna i urnebesna Dolly Parton ima sasvim druge planove.

Operation Christmas Drop

Kat Graham obožavali smo kao Bonnie u seriji ‘Vampire Diaries’, ali već je dugo nismo vidjeli na ekranu. Ovo je predbožićno vrijeme to promijenilo! ‘Operation Christmas Drop’ prati zaposlenicu u Kongresu, Ericu, koja se mora odreći klasičnog Božića s obitelji zbog posla. Dobiva zadatak otići u zračnu bazu u kojoj se njezini problemi nastavljaju zbog neslaganja s kapetanom baze. Međutim, njihov se odnos brzo razvije u nešto sasvim drugačije. U duhovitoj božićnoj priči možemo uživati već danas.

The Holiday Movies That Made Us

Iako nije u pitanju film, ‘The Holiday Movies That Made Us’ donosi sve o onim najslavnijim božićnim filmovima. Antologijska dokuserija vraća se sa specijalom u kojem nam otkriva sve detalje, pozadinske priče i nikad otkrivene scene iz omiljenih božićnih klasika o kojem smo mislili da znamo baš sve.

The Princess Switch: Switched Again

Vanessa Hudgens vratila se u svijet glume na velika, Netflixova, vrata. ‘The Princess Switch’ franšiza započela je 2018. godine, a Hudgens je glumila identične blizanke koje su zamijenile živote. Storyline je to koji smo već puno puta vidjeli i čuli, ali u njezinoj je božićnoj izvedbi posebno šarmantan. Sad dolazi nastavak priče u kojem će Hudgens glumiti još jednu identičnu djevojku! Tako je, gledat ćemo ju u tri lika. Vraća se kao vojvotkinja Margaret Delacourt i slastičarka Stacy DeNovo, ali još jedna blizanka – Margaretina sestrična Fiona. Novi nastavak dolazi na Netflix 19. studenog!

The Christmas Chronicles Part 2

Božićni filmovi na Netflixu, svi redom, zvuče genijalno, ali jednom se naslovu ipak najviše veselimo. Nakon dvije godine, konačno stiže nastavak u kojem ćemo svjedočiti povratku slavnog para. Kurt Russell i Goldie Hawn ponovno ćemo gledati u ulogama Djeda Božićnjaka i gđe. Claus koja u ovom nastavku preuzima fokus priče. Glavna junakinja Kate sad je cinična tinejdžerica i nerado provodi Božić s maminim novim partnerom i njegovim sinom, Jackom kojega glumi Jahzir Bruno. Ne želeći prihvatiti ovu novu obiteljsku dinamiku, Kate odluči pobjeći, ali to dovodi i nju i Jacka u avanturu s Djedom Božićnjakom i gospođom Claus, dok oni timskim radom pokušavaju spriječiti tajanstvenog i problematičnog negativca u naumu da uništi Sjeverni pol. Simpatičan feel good film stiže nam 25. studenog!

Foto: IMDb

Učitati još
Zatvori