Tko je Harris Dickinson? Upoznajte novog miljenika Hollywooda
Tko je Harris Dickinson? Upoznajte novog miljenika Hollywooda

Tko je Harris Dickinson? Upoznajte
novog miljenika Hollywooda

Nema nam ništa draže nego kada u naš život ušeta novi white boy of the month koji nam može postati opsesija. Ovo desetljeće iznjedrilo je mnoge od njih koji su svojim izgledom i talentom zaokupili pažnju javnosti. Paul Mescal, Timothée Chalamet, Austin Butler i Jeremy Allen White samo su neki od naših omiljenih glumaca nove generacije. Njima se sad pridružuje još jedan o kojem maštamo već godinama, a koji je sada napokon u centru pažnje – Harris Dickinson. Tko je ovaj neodoljivi glumac?

Od marinca do glumca

Britanski glumac Harris Dickinson odrastao je u skromnom dijelu Londona te od 14. godine radio razne poslove. Oduvijek je imao interes za umjetnost, no u početku se bacio u produkciju i radio uglavnom kao asistent kamermana. U tinejdžerskim danima bio je i u marincima, u čemu je, kaže, puno uživao. Nije nikad mislio da bi mogao imati karijeru u glumi stoga su se marinci činili logičan izbor, no život ga je odveo na drugačiji put.

Već s prvom filmskom ulogom zainteresirao je kritičare te pokupio nagradu za najboljeg glumca na Independent Spirit nagradama, dodjeli koja nagrađuje neovisne filmove. Glumio je glavnu ulogu u filmu Beach Rats iz 2017. Film je osvojio nagradu na Sundance Festivalu, a kritičari su bili oduševljeni Harrisovom izvedbom. Nakon tog filma, glumca smo počeli viđati sve više i više.

Gdje smo ga sve mogli vidjeti?

Harris je Beach Rats popratio s ulogama u hollywoodskim filmovima i onima u svojoj rodnoj Engleskoj. Imao je manje uloge u sequelu Disneyjevog Maleficenta, miniseriji Trust i trećem dijelu filmskog serijala Kingsman koji mu je donio nominaciju za najbolju rastuću zvijezdu na BAFTA nagradama. Nama je prvi put za oko zapeo u scene-stealing ulozi u Xavier Dolanovom filmu Matthias & Maxime, kojeg smo već izdvojili u odličnim podcijenjenim filmovima za koje niste čuli. Međutim 2022. godina bila je njegova.

Imao je breakthrough ulogu u oskarovskom filmu Trokut tuge zbog kojeg je postao tiha patnja mnogih žena. Glumio je modela koji se s djevojkom uputi na krstarenje koje pođe po krivu. Film je bio hit, a Harrisa je doveo i do Oscara. Nakon Trokuta tuge, imao je i sporednu ulogu uz Daisy Edgar-Jones u filmu Where the Crawdads Sing u kojem smo ga imali prilike vidjeti i u malo zlobnijoj ulozi. Osim filmskih uloga, imao je i sporednu ulogu u miniseriji A Murder at the End of the World koja je pobrala odlične ocjene i o kojoj smo i mi pisali.

Harris Dickinson
Harris Dickinson u Trokutu tuge

The Iron Claw

Ove godine izašao je film The Iron Claw o kojem se puno pričalo. Zac Efron, Jeremy Allen White i Harris Dickinson glume braću Von Erich, uspješne hrvače koji su osim sporta poznati i po obiteljskim tragedijama. Naše dojmove filma možete pročitati ovdje, a Harris nas se posebno dojmio. Sada sa sigurnošću možemo reći kako Harris zna birati svoje uloge. Sa svakom ulogom sve je impresivniji, a neodoljiva karizma i izgled nikako mu ne mogu odmoći. To su primijetile i brojne modne kuće koje glumca angažiraju za svoje kampanje poput Guccija i Burberryja. Najnovija je i Prada koja ga je angažirala za svoju mušku kolekciju proljeće/ljeto 2024.

Erotski triler s Nicole Kidman

Harrisa se ne možemo zasititi pa željno iščekujemo njegove nove projekte. Najzanimljiviji od njih je erotski triler Babygirl kojeg producira A24. U njemu će Harris imati jednu od glavnih uloga i to s glumačkim legendama Nicole Kidman i Antoniom Banderasom. Riječ je o uspješnoj direktorici (Kidman) koja se upusti u aferu s mlađim internom kojeg glumi Harris. Detalji još nisu poznati, a film će vjerojatno stići krajem ove ili početkom sljedeće godine.

Izgleda kako smo zadnjih godina dobili puno obećavajućih mladih glumaca čiji rad sve više želimo pratiti. Prvi ćemo vam reći da bi s vremenom Harris Dickinson mogao postati jedan od najboljih.

Foto: IMDb, Instagram (@harrisdickinson)

Učitati još
Zatvori