Donosimo 10 filmova koje sigurno niste pogledali, a savršeni su
Donosimo 10 filmova koje sigurno niste pogledali, a savršeni su

Donosimo 10 filmova koje sigurno niste
pogledali, a savršeni su

Nekad imamo osjećaj da smo već sve kvalitetno pogledali, i od filmova i od serija. Međutim, postoji toliko neistraženih koji samo čekaju da ih otkrijemo. Zato smo danas sastavili listu od deset filmova koje sigurno još niste pogledali, a trebali bi. Ovo su naši podcijenjeni filmovi koji nisu popularni, a odlični su!

I Origins

Romantična drama I Origins prati molekularnog biologa Iana (Michael Pitt) i njegove kolege koji pokušavaju otkriti bitne dokaze koji će promijeniti društvo kakvo znamo. Ono što istražuje je evolucija očiju te tvrdnju kako svaka osoba ima jedinstveno oko, skoro kao pahuljice. U priču o znanosti se uplete i ona ljubavna, između realističnog Iana i idealistične Sofi. Ima i elemenata misterije i reinkarnacije, stoga je I Origins jedan od onih filmova koji vas odmah privuku.

podcijenjeni filmovi

Love Me If You Dare

Ako tražite savršen romantični film, ne tražite dalje. Znamo da Francuzi imaju upper hand kada je riječ o romansi, a Love Me If You Dare sasvim je poseban romantični film. Vizualno podsjećajući na Amelie, film prati Juliena i Sophie, najbolje prijatelje iz djetinjstva. Vidimo kako se njihov odnos razvija od malih nogu, preko studenata na faksu do odrasle dobi. Kroz cijelo to vrijeme konstanta je jedna igra izazova koju su započeli kao djeca. I dok se često svađaju i koriste igru kako bi povrijedili jedno drugo, igra je samo njihov način izbjegavanja onoga što svi znaju – da su zapravo suđeni jedno za drugo.

podcijenjeni filmovi

Matthias & Maxime

Ako niste još čuli za Xaviera Dolana, vrijeme je da istražite njegove radove. Jedan od njih je i Matthias & Maxime, jednostavna, dirljiva i ljudska ljubavna priča između dva muškarca. Sve započne kad se prijatelji, Matthias i Maxime, odluče poljubiti u svrhu snimanja kratkog filma njihove prijateljice. Ubrzo, skriveni osjećaji isplivaju na površinu prijeteći njihovom društvenom krugu, suočavajući ih sa samim sobom te naposljetku, mijenjajući im živote. Nećemo spojlati ima li ovaj film sretan kraj, morat ćete sami saznati.

podcijenjeni filmovi

Being There

Being There stari je film iz 1979. koji definitivno ne bi trebao biti zaboravljen, a pogotovo kada vidite impresivnu glumačku postavu i redatelja. Legendarni redatelj Hal Ashby režirao je ovu humornu dramu u kojoj glavnu ulogu ima još legendarniji Peter Sellers. On glumi Chancea, prostodušnog vrtlara koji je proveo cijeli svoj život u kući starog čovjeka u Washingtonu brinući se za njegov vrt. Kada starac premine, Chance je prepušten sam sebi i po prvi put se nađe na ulici, izvan kuće. On ne poznaje svijet, jedino znanje koje je ima je ono koje je vidio na televiziji, a Chance obožava televiziju. Igrom slučaja, završi u limuzini koja ga dovede u društvo bogatog para Eve i Bena. Oni ga zabune za jako inteligentnog čovjeka, misleći da se zove Chance Gardner (vrtlar). On postane njihov prijatelj, ali i politički insajder.

podcijenjeni filmovi

Close

Ovo je film koji nam je još friško u mislima, no mnogi za njega ne znaju. Bio je nominiran za Najbolji međunarodni film na prošlogodišnjoj dodjeli Oscara, a prati dirljivu priču. Leo i Remi imaju 13 godina i najbolji su prijatelji. Njihovo prijateljstvo poljulja glasina koja završi kobnom posljedicom. Leo, pokušavajući shvatiti što se dogodilo, obrati se Remievoj majci. Close je film koji se bavi prijateljstvom, odgovornošću i žaljenjem. Nenadano nas je dirnuo i rasplakao, tako da za ovaj morate pripremiti maramice.

podcijenjeni filmovi

After Hours

Kada vam se spomene legendarni redatelj Martin Scorsese sigurno vam prvo na pamet padnu filmovi Goodfellas, Raging Bull, Taxi Driver, Casino ili The Departed. No, redatelj ima pregršt odličnih filmova o kojima se i ne priča toliko. Jedan od njih je i After Hours koji je izašao 1985. godine. Radnja se odvija kroz samo jednu večer, a prati Paula (Griffin Dunne) koji odluči otići u Soho, kvart u New Yorku, kako bi posjetio curu koju je upoznao tu večer u jednom kafiću. Ono što slijedi je najstresnija i najgora večer njegovog života. Zvuči strašno, no After Hours je zapravo komedija. Gledajući je imate osjećaj kao da gledate rane filmove braće Coen.

podcijenjeni filmovi

Gentlemen Broncos

Nerijetko su odlični filmovi oni niskobudžetni indie filmovi u kojima nema velikih filmskih zvijezda. Takav je i Gentlemen Broncos. Lagana komedija odlična za opuštanje vikendom. Radnja prati tinejdžera koji ode na konvenciju pisaca fantsay djela samo da bi otkrio kako je jedan od afirmiranih spisatelja ukrao jednu njegovu ideju i sada je na konvenciji prezentira kao svoju. Gentlemen Broncos je ekscentrična i quirky komedija koja je ugodno iznenađenje u moru neoriginalnih filmova.

podcijenjeni filmovi

Persepolis

Kada pričamo o filmovima koji ostavljaju veliki utisak vrijeme je da se počne pričati o animiranom filmu Persepolis. Napravljen je prema istinitoj životnoj priči redateljice i pripovjedačice Marjane Satrapi. Film prati njezin život kao djevojčice koja odrasta u Iranu tijekom Islamske revolucije. Marjane iz prve ruke gleda kako Iran iz demokracije postaje država kojom vladaju islamski fundamentalisti i tiranija prevladava. Persepolis je snažan i zanimljiv film koji ne ostavlja nikoga ravnodušnim. Usudili bi se reći i jedan od najboljih animiranih filmova ovog stoljeća.

podcijenjeni filmovi

Bernie

Jack Black, Shirley McLaine i Matthew McConaughey glume u filmu Bernie, redatelja Richarda Linklatera. Radnja prati pogrebnika (Jack Black) iz malog grada u Teksasu koji stvori neočekivano prijateljstvo sa starijom ženom, udovicom Marjorie (Shirley McLaine). Kada Marjorie sve više počne kontrolirati njihov odnos, Bernie ode u ekstreme samo kako bi se oslobodio njezinog društva. Riječ je o krimi-komediji koja je temeljena na istinitom događaju.

podcijenjeni filmovi

What’s Up, Doc?

Ako mislite da više nema dobrih rom-comova, vratite se skroz u 1972. i pogledajte odličnu romantičnu komediju What’s Up Doc? u kojoj glavne uloge tumače Barbra Streisand i Ryan O’Neal. Kada na aerodromu dođe do slučajne zamjene četiri iste karirane torbe, to dovede do serije ludih i smiješnih situacija. What’s Up Doc? jedna je od onih screwball komedija koja podsjeća na jedne od onih iz 30-ih godina prošlog stoljeća.

podcijenjeni filmovi

Foto: IMDb

Učitati još
Zatvori