Od mentalnog zdravlja do slomljenog srca. Sastavili smo listu odličnih podcasta koje svaka žena treba poslušati
Od mentalnog zdravlja do slomljenog srca. Sastavili smo listu odličnih podcasta koje svaka žena treba poslušati

Od mentalnog zdravlja do slomljenog srca. Sastavili smo listu odličnih podcasta koje svaka žena treba poslušati

Podcasti su se u zadnjih nekoliko godina postavili kao jedan od omiljenih medijskih sadržaja. Mnogi od nas slušaju podcaste u svakom slobodnom trenutku. Dok putujemo, idemo na posao ili dok čistimo. Danas podcasta ima bezbroj. Bave se raznim tematikama tako da svatko može pronaći nešto za sebe. Ova vrsta sadržaja nije zaobišla ni naše prostore. Postoji puno odličnih domaćih podcasta o kojima smo već pričali, a obradili smo i one koji se bave true-crime tematikom. Sada ćemo se, ipak, fokusirati nešto malo drugačije. Donosimo vam preporuku najboljih podcasta koje svaka žene treba poslušati.

Call Her Daddy

Call Her Daddy je dvije godine zaredom drugi najslušaniji podcast na Spotifyju. Ako ste iti malo uključeni u svijet podcasta, onda ste za njega čuli. Vodi ga Alexandra Cooper, a u njemu progovara o svemu. U početku se Call Her Daddy fokusirao na veze, seks i Alexandrine osobne priče. U zadnje vrijeme su se teme pomaknule više na važnost mentalnog zdravlja, psihoterapije i na ženska prava. Ovaj podcast odgovara na pitanja na koja ste uvijek htjeli odgovore te uz njega možete umirati od smijeha, ali i plakati.

Popularnosti podcasta svjedoči i to da gostuju brojne zvijezde poput Gwyneth Paltrow, Christine Aguilere, Jane Fonde, Zayna i Post Malonea koji često dijele osobne priče rasta i razvoja. Neke od tema koje su prevladavale u epizodama Call Her Daddy podcasta su kako patrijarhat utječe na žene, kako se nositi s negativnom slikom o tijelu te kako bolje razumjeti emocionalni teret koji dovodimo u naše veze.

Anything Goes

Anything Goes podcast je kojeg vodi popularna influencerica Emma Chamberlain. Emma je poznata po svojoj poistovjetljivosti koju je u početku svoje karijere prenosila preko svog YouTube kanala, a sada je prenosi preko podcasta. Anything Goes obrađuje svakakve teme, od filozofije do zabavnih intervjua. Odličan je i za poslušati i ako vam treba pokoji savjet. S ovim podcastom nikada ne znate što očekivati, ali to je ono što ga čini zanimljivim.

Neke od tema kojima se epizode bave su kako se nositi s odbijanjem, zašto je dejtanje u današnje vrijeme teško te samokontrola. Osim dubokih tema, podcast ima i laganije epizode koje se bave modom i trendovima. U jednoj epizodi Emma je podijelila i svoje iskustvo s ovisnosti o nikotinu. Anything Goes možete slušati na Spotifyju gdje nove epizode izlaze svakog četvrtka i nedjelje.

Girls Gotta Eat

Kada slušate Girls Gotta Eat podcast imate osjećaj kao da slušate razgovore sa svojim frendicama. Osvježavajući, smiješni i iskreni pogledi na ljubav, seks, veze i prijateljstva čine ovaj podcast jednim od onih s kojima ćete se potpuno slagati. Voditeljice podcasta su Rayna Greenberg i Ashley Hesseltine, prijateljice koje se ne ustručavaju pričati i o taboo temama i o svemu što muči modernu ženu.

Osim humorističnog pristupa kojeg često dovode u svoje epizode, Girls Gotta Eat podcast dovodi i stručnjake, psihoterapeute, razne autore i komičare kao goste koji savršeno upotpunjavaju epizode. Bilo da želite samo predah od života ili savjet o vezama, Rayna i Ashley tu su da pruže oboje.

Almost Adulting

Komičarka i motivacijska govornica Violetta Benson voditeljica je Almost Adulting podcasta. Bavi se osobnim razvojem i mentalnim zdravljem, a opisan je kao i self-love podcast. Svaki mjesec možete slušati nove priče, odlične goste i inspirirajuće razgovore. Violetta često dijeli i iskustva iz vlastitog života, kako se razvijala i što je naučila kroz odrastanje.

Neke od tema koje se provlače kroz epizode su body shaming, zašto slomljeno srce toliko boli, kako redefinirati svoju vrijednost te kako se osjećati ugodnije u svojoj koži tijekom seksa. Almost Adulting možete slušati na Spotifyju, Appleu i YouTubeu, a za razliku od većine podcasta koji traju oko sat vremena, ovaj traje oko 20 minuta što ga čini savršenim za slušanje dok trčite ili idete na posao. Uz pomoću Almost Adulting podcasta ćete se osjećati osnaženo, oslobođeno i viđeno.

Učitati još
Zatvori