Od true crimea do gramatike: Domaći podcasti na koje ćete se jako lako ‘navući’
Od true crimea do gramatike: Domaći podcasti na koje ćete se jako lako ‘navući’

Od true crimea do gramatike: Domaći podcasti na koje ćete se jako lako ‘navući’

Podcasti su posljednjih godina poprimili novu dimenziju i pokazali zašto nisu obična talk emisija. Izvan Hrvatske već godinama intrigiraju publiku i postali su čest način kako ljudi provode svoju jutarnju commute rutu do posla, a određeni su se tijekom godina transformirali u najpopularnije emisije u kojima gostuju iznimno popularna imena s određene scene – bilo filmske, književne, poslovne ili neke druge. U Hrvatskoj i regiji podcast scena tinja već nekoliko godina, no, činjenica je da kao publika još nismo naviknuli na ovaj oblik konzumiranja sadržaja.

Međutim, nekoliko je podcasta odavno dokazalo potencijal ovog formata, dok su nam neki manje poznati posebice zapeli za oko sadržajem koji nude. Ponuda je sve raznolikija, a obuhvaća podcaste koji govore o širokom dijapazonu tema.

Tako ćete vrlo lako pronaći one čiji je sadržaj usmjeren ka osobnom razvoju, poslovnom napretku i roditeljstvu. Ipak, lista koju donosimo u nastavku u prvom će redu predstaviti podcaste koji su sjajna razonoda.

Bliski susreti jezične vrste

Bliski susreti jezične vrste prvi su podcast o jeziku u Hrvatskoj i regiji. Kad ne ugošćuju (ne)jezičare, Anja i Gaj analiziraju frazeme, bajke, slogane i mnoge druge lingvističke zanimljivosti. Nove epizode dostupne su svakog ponedjeljka, a pratiti ih možete na platformama Spotify, Apple Podcast, Google Podcast i iTunes.

Šta je s glavon?

Nije neobično da se poznati YouTuberi odluče na snimanje podcasta, a u istom je smjeru krenuo i najpoznatiji domaći influencer Marko Vuletić. Njegov podcast usmjeren je na odrastanje te probleme (i rješenja) na koja je tijekom njega naišao. Podcast je dostupan na platformama Spotify, Apple Podcast i YouTube.

PS: S Markom smo se nedavno imali priliku susresti i uživo, a našeg razgovora možete se prisjetiti ovdje.

Nebitno o bitnom

Nebitno o bitnom je podcast proizašao iz istoimenog projekta nastalog s ciljem pokretanja otvorene platforme na kojoj prostor dobivaju zanimljivi pojedinci. Osim putem njihove službene stranice u ugodnim razgovorima uživati možete na platformama Spotify, YouTube, Google Podcast, iTunes i Anchor.

Kriminalno dobre priče

Kao što mu ime sugerira, riječ je o podcastu koji analizira teme iz područja true crimea! Epizode analiziraju istinite zločine, a riječ je o projektu iza kojeg stoje dvije sestre -Dolores i Ines. Osim na platformi Spotify, epizode su odnedavno dostupne i na YouTubeu.

Ljubitelji true crime priča svakako ne bi trebali propustiti ni podcast Mjesto zločina.

Iza okvira

Opisan je kao “Silly podcast by MihaTheTrash & Ivan Franko”. Riječ je o projektu dvoje prijatelja koji sa svojim slušateljima spremno dijele vlastite zanimljive priče, sve s ciljem kako bi ih nasmijali. Podcast je dostupan na platformi Spotify.

Foto: Pexels

Učitati još
Zatvori