Najudobniji trend: Prošivene jakne nosit ćemo i ovog proljeća, najbolje je nabaviti ih sada
Najudobniji trend: Prošivene jakne nosit ćemo i ovog proljeća, najbolje je nabaviti ih sada

Najudobniji trend: Prošivene jakne nosit ćemo i ovog proljeća, najbolje je nabaviti ih sada

Mekane, lagane i nevjerojatno udobne prošivene jakne nosit će se i ove prijelazne sezone, a u kraćim varijantama i cijelo proljeće.

Još eksplozivniji nastavak ovog trenda mnogi pripisuju brendu Frankie Shop, čija je maslinastozelena jakna s velikim džepovima pravi hit na Instagramu već nekoliko sezona.

Unisex jakna Frankie Shop, kratkog kroja koji se pri dnu širi, osvojila je modne krugove, a brojni su high street brendovi požurili kako bi što prije izradili svoju verziju tog hita.

Od kraljevske obitelji do street style influencera

Prošivena jakna izumljena je 1936. godine kad ju je Eddie Baurer osmislio za odlazak u lov na patke. Od tad je ovakav tip jakne godinama bio popularan među lovcima i aristokratima, a klasični brendovi poput Burberryja u svakoj su kolekciji imali te još uvijek imaju barem nekoliko takvih komada.

Lady Diana, kraljica Elizabeta II. i Kate Middleton često su fotografirane u prošivenim jaknama luksuznog britanskog brenda Barbour, koji proizvodi “odjeću za odlazak na ladanje”.

Prošivene jakne, koje su se donedavno smatrale klasičnim pa čak i pomalo dosadnim komadom, prije nekoliko sezona ušetale su i na street style scenu te dobile novi, cool imidž.

Potražiti pod pojmom “quilted” 

Prošivene ili proštepane jakne ovih dana zaista nije teško pronaći, a ako ih tražite u stranim web trgovinama potražite ih pod pojmom “quilted”. Tako ćete pronaći i popratne komade od iste tkanine, kao što su bucket šeširi, minice i prsluci koji su također u trendu.

Prošivene jakne najbolje je kupovati upravo sada

Proljetne kolekcije bit će pune prošivenih jakni, a ako ste i vi u potrazi za jednom predlažemo da je kupite upravo sada. Zašto?

Sad je zadnji trend da uhvatite super ulov na posljednjim sniženjima te kupite prošivenu jaknu koja vam se sviđa po super cijeni. U web trgovini skandinavskog brenda Monki trenutno se mogu kupiti prošivene jakne u rasponu cijena od 15 do 40 eura, a odlično ćete proći i ako požurite uhvatiti jaknice u popularnim high street dućanima kao što su H&M, Zara i Mango.

Ako ste bacili oko na model u zelenoj boji, požurite jer oni iz dućana prvi odlaze.

Učitati još
Zatvori