Viralni trenutak na Tjednu mode u Parizu: Coperni torbica izrađena od zraka
Viralni trenutak na Tjednu mode u Parizu: Coperni torbica izrađena od zraka

Viralni trenutak na Tjednu mode u Parizu:
Coperni torbica izrađena od zraka

Paris Fashion Week je službeno gotov, a Coperni je još jednom napravio pomutnju na nezasitoj modnoj sceni. Da li je suvremenom društvu moda dovoljna, retoričko je pitanje. Jasno je da u trenutku prekomjerne konzumacije različitog sadržaja dizajneri neuspjelo pokušavaju održati fokus isključivo na komadima, te su shodno tome formirali novu eru prezentiranja kolekcija koje uključuju i dodatni efekt iznenađenja – bilo da je riječ o scenografiji, nekonformističkim izrazima ili pak naprednoj tehnologiji.

Ako ste pomislili da su spray-on haljina modne kuće Coperni, kao i roboti na pisti sve što su Sébastien Meyer i Arnaud Vaillant imali za pokazati, prevarili ste se. Na tek održanoj reviji za sezonu jesen/zima 2024. dvojac je predstavio prepoznatljivu Swipe siluetu napravljenu od – zraka. Dobro ste čuli, ova torba sadrži 99% zraka i 1% stakla. Preciznije rečeno, izgrađena je od nanomaterijala koji NASA uvelike koristi i to za hvatanje zvjezdane prašine i predstavlja najlakšu čvrstu supstancu na našoj planeti.

Wishlist: Air Swipe Bag

Prisjetimo se spray-on haljine koju je nosila Bella Hadid i trenutka uzurpacije modne scene. Mišljenja su bila podijeljena, a analize su se račvale u dva pravca. Jedni su slavili nove tehnologije dok su drugi naglašavali nedostatak inovativnosti s obzirom na to da je upravo taj način kreiranja komada predstavljen desetljeće ranije. Međutim, Air Swipe Bag zaista jest revolucionarni dizajn. Izgledom podsjeća na oblak, a ova torba ujedno je i najveći predmet napravljen od nanomaterijala. Iza genijalnosti ovog pothvata stoji profesor Ioannis Michaloudis.

Što može stati u ovu torbu, pitate se? Iako teži svega 35 grama, Air Swipe Bag može izdržati čak 4000 puta veću težinu od svoje, što iznosi 12 kilograma. U prijevodu – može stati sve i upravo zbog toga se nalazi na našoj ultimativnoj wishlisti.

@coperni
Air Swipe Bag je naša nova Coperni opsesija
Air Swipe Bag je naša nova Coperni opsesija
@coperni

Kako i sami objašnjavaju, Sébastien Meyer i Arnaud Vaillant iz sezonu u sezonu nastoje predstaviti naprednije verzije kultnog Swipe modela torbe, pa se tako recimo nedavno na našem radaru našla staklena varijacija na temu. Air Swipe Bag je epohalna kreacija koja nastoji redefinirati suvremenu modne ideologiju, a sama izrada je trajala tri mjeseca.

Foto: Instagram (@coperni, @higocmpn, @iamhearte), Launchmetrics/spotlight

Učitati još
Zatvori