Nove kolekcije prepune su cvjetnih haljina pa smo izdvojili najljepše
Nove kolekcije prepune su cvjetnih haljina pa smo izdvojili najljepše

Nove kolekcije prepune su cvjetnih haljina
pa smo izdvojili najljepše

Do 1920-ih, kada su žene počele prihvaćati bezbrižnu prirodu mode, cvjetne haljine postale su vrlo zastupljene u ormarima brojnih dama. Industrijska revolucija pomogla je u dostupnosti cvjetnih tkanina. Zbog toga je cvijeće također postalo popularan izbor za haljine i vanjsku odjeću.

Ta popularnost i dan danas je aktualna i budi se svakog proljeća. Podsjećamo, noć Oscara 2023. bila je godina haljina s cvjetnim motivom na crvenom tepihu: Halle Berry, Nicole Kidman i druge zablistale su u odvažnim kreacijama s cvjetnim motivima.

Cvjetni motivi i uzorci nisu nužno revolucionarni koncept, ali ove je sezone modni svijet izgleda nadahnut impresionističkom erom. Većina dizajnerskih kolekcija počinje s umjetničkim djelom kao referencom. Zato ne čudi da su naši omiljeni cvjetni printovi za proljeće i ljeto ponekad inspirirani remek-djelima Claudea Moneta ili pejzažima Pierre-Augustea Renoira.

Kada se primijene na romantičnu, ali modernu dnevnu siluetu, impresionističke cvjetne haljine nepogrešiva su opcija pri stvaranju savršene ljetne garderobe.

Postoji nekoliko ključnih točaka koje treba zapamtiti kada tražite svoju savršenu cvjetnu haljinu. Ovaj se trend, naravno, odnosi na paletu boja inspiriranu samim pokretom. Ove sezone idemo prema odvažnom i svijetlom, umjesto super mekom i nježnom. Svakako potražite suvremene oblike koji će transformirati ove cvjetne uzorke iz prošlosti u sadašnjost. Pametne kombinacije, kratke i midi haljine u prodornom cvjetnom stilu bit će jedni od ključnih komada u vašoj garderobi tijekom cijele sezone. A to ne znači da je romantično raspoloženje potpuno izgubljeno. I dalje ćete pronaći mnogo ženstvenih haljina, samo s malo više odvažnosti za novu sezonu koja je pred nama.

Da, cvijeće je predvidljivo za proljeće, ali za ovo proljeće dogodio se zgodan twist – 3D cvjetne aplikacije. To smo imali prilike vidjeti u street style kombinacijama tijekom Tjedna mode u Londonu kao i na mdonim pistama.

Raznolika high street ponuda

Već neko vrijeme u ponudi high street dućana prevladavaju cvjetni uzorci, a najviše je pažnje na efektnim cvjetnim haljinama. Kratke ili midi, s volanima ili satenske, želimo ih sve! U nastavku izdvajamo najljepše modele iz kojih se ovog proljeća i ljeta nećete skidati.

Učitati još
Zatvori