Trudnički stil na skandinavski način

Trudnički stil na skandinavski način

One sjede u prvim redovima svih revija skandinavskih tjedana mode (a i šire) te su zamjetna pojava svih street style kronika. Pogađate, pričamo o Skandinavkama koje su prije nekoliko godina svojim stilom poharale modnu scenu i ostale neiscrpan izvor inspiracije kada je o modnim ormarima riječ. Mnoge od njih pratimo na Instagramu konstantno tražeći trendove koje su u stanju predvidjeti, a cool faktor zadržale su i u visokom stupnju trudnoće. Naime, trenutno su čak četiri influencerice sa skandinavskog područja trudne te na svojim profilima pokazuju kako zaobljeni trbuščić stilizirati ovog ljeta najpopularnijim komadima.

Nedavno smo pisali da Pernille Teisbaek čeka treće dijete, Funda Christophersen je trudna s drugim djetetom, a Trine Kjaer i Hanna Stefansson su trudne prvi puta.

Kako Skandinavke nose popularne komade u visokoj trudnoći?

Rebraste haljine koje grle figuru i ocrtavaju trbuh, široke haljine zvonastog kroja u kojima se ljeti tako dobro diše, udobne košulje, pletiva i slip suknje najčešći su gost njihovih ormara. Često recikliraju ne-trudničke komade i prilagođavaju ih – primjerice slip suknje nose kao modele visokog struka tako da prekrivaju trbuh, sve nonšalantno ogrnuto košuljom, pletenim kardiganom ili vestom za one malo hladnije ljetne večeri.

Obuća je isključivo u funkciji udobnosti, a s obzirom na popularne dad sandals koje se i ove sezone itekako nose, moguće oticanje stopala, s kojim se mnogi muče na vrući dan, više nije problem. Udoban potplat i nekoliko širokih remenčića sve je što vam treba, kao i uvijek dobrodošle natikače i japanke.

Već smo nebrojeno mnogo puta dokazali da trudnički stil ne mora biti dosadan, a ove Skandinavke itekako stoje iza te tvrdnje. Ako ste trenutno u fazi da ne znate kako stilizirati svoj brzo rastući trbuščić – pronađite inspiraciju u nastavku.

Pernille Teisbaek

Učitati još
Zatvori