Wixie je nova ‘it’ frizura koju će obožavati sve ljubiteljice kratke kose
Wixie je nova ‘it’ frizura koju će obožavati sve ljubiteljice kratke kose

Wixie je nova ‘it’ frizura koju će obožavati sve ljubiteljice kratke kose

Pisali smo ove godine već o hrpi hit frizura, no sve su nekako bile za dugu kosu ili kosu srednje duljine. Među posljednjima je bio slob, za koji je i nas same zanimalo je li to još jedan običan bob koji je samo dobio fancy ime ili zaista nova frizura. Nagovijestili smo i povratak trajne, pisali o novom moderniziranom obliku popularne Rachel frizure, kao i tri frizure iz sedamdesetih koje se vraćaju ovog ljeta. No sada je došlo vrijeme za jednu kratku frizuricu – wixie.

Radi se o frizuri čije ime je nastalo kada su se spojile dvije engleske riječi – winged i pixie. Za ovu drugi svi znamo što je. To je šarmantna kratka frizura koju stvarno treba znati nositi. Treba također imati i hrabrosti svoju dugu kosu tako drastično skratiti. Ipak, ova nova verzija nekako nas sve više vuče, a mogla bi se jako svidjeti svim ženama koje već ionako vole kratku kosu.

Što je zapravo wixie?

Radi se o verziji pixie frizure koja oko lica i po vratu ima “repiće” uvijene prema van. Oni podsjećaju na krilca pa je zato ova frizura i nazvana winged pixie (wixie). Ovakav tip šišanja toj frizuri daje malo više volumena i zapravo je idealan za sve koji imaju valovitu kosu. Ova frizura tu teksturu će savršeno naglasiti i ona će izgledati manje strogo od klasične pixie frizure.

Wixie je upravo zbog toga savršena frizura za ljeto pred nama. Ona je zaigrana i lepršava, a istovremeno vam neće biti vruće kako bi bilo pod hrpom duge kose. Ova frizura također ima elemente popularne shaggy frizure koja je bila hit sedamdesetih. S obzirom na veliki povratak upravo shaggy načina šišanja, nekako ne sumnjamo da će i ova kratka verzija biti jednako popularna.

Kome stoji wixie?

Ako se odlučite za ovu frizuru u obzir morate uzeti oblik svog lica i teksturu kose. Frizuru i njezinu konačnu formu treba prilagoditi i onda zaprao stoji svima. Ipak, nekako najbolji oblik lica za wixie je ovalni, a ovo je jedna od onih frizura koje super izgledaju na finoj i tankoj kosi jer što je kosa kraća to izgleda gušće. Ako, pak imate gustu kosu, ovom frizurom i slojevima odlično je možete stanjiti, a da izgleda dobro.

Naposljetku, bitno je i kako stilizirati ovakvu frizuru. Ako imate prirodno valovitu kosu, najbolje je da ju pustite da se osuši na zraku. Dobro je koristiti neki proizvod za stiliziranje i teksturizaciju kose i razbarušiti kosu kako želite.

FOTO: Instagram (@alyssainthecity)

Učitati još
Zatvori