Vraća nam se trajna? Još jedan retro trend koji predobro izgleda u moderniziranoj verziji
Vraća nam se trajna? Još jedan retro trend koji predobro izgleda u moderniziranoj verziji

Vraća nam se trajna? Još jedan retro trend koji predobro izgleda u moderniziranoj verziji

Koja vam je prva asocijacija kada spomenemo trajnu? One čupave, natapirane frizure koje su nosili baš svi 80-ih? Ako je tako, niste jedini. Taj zastrašujući trend spržene kose, srećom, nestao je kada je završilo to desetljeće. In su tada postale neke druge, puno urednije frizure, ali kovrče su, barem nama s ravnom kosom, i dalje ostale go to frizura za neke posebne prilike.

To je ipak dovoljno drugačije od naše prirodne kose i uobičajene frizure, a istovremeno dovoljno jednostavno za izvesti. Ipak, malo tko danas se upušta u isprobavanje trajne, s razlogom, s obzirom na traume iz 80-ih. Čini, pak, da te traume pomalo blijede jer, po svemu sudeći, trajna se vraća, ali u puno ljepšem i modernijem obliku.

Trajna je već trend među zvijezdama

Kovrče su već “isfurale” Emily Ratajkowski kao i Katie Holmes i izgledale su jako glamurozno. Razlika između njihovih i kovrči iz 80-ih je ta što njihove izgledaju bogato i sjajno, a kosa im izgleda njegovano i zdravo. Nema tu onog “frizza” po kojem su frizure iz 80-ih poznate.

Katie Holmes se pojavila s nešto sitnijim kovrčicama i razdjeljkom na stranu. Emily Ratajkowski, pak, imala je razdjeljak na sredini i malo veće kovrče. Obje frizure su prekrasne, a za koju ćete se odlučiti ovisi samo o vama i ono onome što vam bolje stoji. Također, ono što je danas trajna nije isto što i ono što je trajna bila 80-ih.

Emily Ratajkowski, trajna, profimedia

Najprije, danas postoje manje štetne opcije s manje opasnim kemikalijama. Uz to, uvijek možete odabrati valove ili opuštene kovrče umjesto sitnih kovrča s kojima trajnu obično povezujemo. Tako cijele godine može imati beach hair moment. Ipak, takva trajna možda je najidealnija ljeti kad kosu možete pustiti da se osuši na zraku. Ako, pak, imate difuzor, onda će vam kovrče i zimi izgledati odlično.

Naravno, prije nego što “zapnete” za trajnu konzultirajte se sa svojom frizerkom. Ona poznaje vašu kosu i znat će procijeniti jeste li dobar kandidat za ovaj tretman ili ne. Također, ona zna koje tretmane vam je radila dosad i smiju li se oni uopće kombinirati s trajnom.

FOTO: Profimedia

Učitati još
Zatvori